4843
Voordelen van een houten vloer
Gepubliceerd: 28-03-2019

Bij een verhuizing of de restyling van een huidige woning speelt de keuze voor een vloerbedekking een belangrijke rol. Hierbij kom je er al snel achter dat er veel mogelijkheden zijn. Naast de kleurkeuze moet je beslissen welk materiaal je kiest. Ga je voor tapijt, laminaat, hout of PVC? Deze keuzes zijn maar een kleine greep uit het gehele proces. In dit artikel leggen we je uit wat de belangrijkste voordelen van een houten vloer zijn.

Eenvoudig in schoonmaak

Een houten vloer is makkelijk schoon te maken, hoewel het wel zorgvuldig moet gebeuren. Dit is voor bijna ieder huishouden een  enorm pluspunt. Bij iedereen gaat er wel eens een glas drinken over de vloer of valt er eten op de grond. Bij tapijt had je direct een lelijke vlek gehad. Dat is bij een houten vloer niet zo. Even een (vochtig) doekje erover en de vloer is weer schoon. Bovendien is het makkelijk schoon te houden, omdat een stofzuiger eenvoudig zelfs de diepste punten kan reinigen. Qua onderhoud is een houten vloer ook erg makkelijk. Het af en toe aanbrengen van onderhoudsolie of was is voldoende. Voor het perfecte resultaat moet dit wel met de nodige aandacht gebeuren.

Uitstraling

Houten vloeren zijn erg fraai. Ze voegen veel sfeer toe aan je woning. Door het ruime aanbod is het makkelijk om een houten vloer te combineren met ieder type interieur. Hout is een natuurproduct, waardoor het een warme sfeer geeft aan je woonkamer. Of je nu een landelijke stijl of juist een hypermoderne stijl hebt: een houten vloer komt altijd uitstekend tot zijn recht. Door een houten vloer komt de authenticiteit van je woonkamer volledig tot wasdom!

inspiratiebrochures1.png

Duurzaam

Daarnaast staan houten vloeren bekend om hun duurzaamheid. Met het juiste onderhoud gaat een aangelegde houten vloer zelfs bij zeer intensief gebruik jarenlang mee, waardoor het een goede investering is. De vloer is namelijk meerdere keren te schuren, om er zo weer als nieuw uit te zien. Ondanks de lange levensduur hoef je niet bang te zijn dat je houten vloer uit de mode raakt. Houten vloeren zijn namelijk tijdloos en met tal van soorten interieur te combineren. Om het milieubewuste plaatje helemaal compleet te maken, zijn houten vloeren uitstekend te recyclen. 

Gezondheid

Voor je gezondheid biedt een houten vloer ook forse voordelen. Doordat het eenvoudig schoon te houden is, krijgen stof en huisstofmijt geen kans zich te vestigen in de vloer. Dit is erg belangrijk, omdat een groot deel van de mensen in zware of lichte vorm hier allergisch voor zijn. Ook kunnen gevaarlijke stoffen als pesticiden zich niet ophopen in het harde oppervlak van de houten vloer. Dit alles zorgt ervoor dat een houten vloer bijdraagt aan betere omstandigheden voor de gezondheid.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide