1031
Met de voetjes óp de vloer
Gepubliceerd: 12-10-2022

Je huis verwarmen, van de open haard naar de gaskachel en via de centrale verwarming naar de warmtepomp. We hebben op dit gebied nogal wat ontwikkelingen gezien de afgelopen jaren.

Hoe wij als woonliefhebbers het liefste de (centrale) verwarming zien? Niet! Het zijn vaak geen eyecatchers in het interieur. Al wordt hier natuurlijk de laatste jaren wel hard aan gewerkt, zo zijn er voor de badkamer al hele stijlvolle radiatoren te vinden. Deze zijn eveneens handig om handdoeken op te hangen. Maar wat onze ideale oplossing is voor verwarmen? Wij verklappen deze onzichtbare variant!

Allemaal gevloerd

Op de redactie zijn we het unaniem eens; wij zijn dol op vloerverwarming. Niet alleen omdat je deze variant van verwarmen niet ziet, ook omdat hij heerlijk comfortabel is. Er is geen manier van verwarmen die je zo direct voelt als vloerverwarming. Na een lange en koude dag werken is thuiskomen en je schoenen uittrekken op een verwarmde vloer een ultiem gevoel van luxe. Voorheen was vloerverwarming alleen geschikt voor vloeren die bestonden uit tegels. Vandaag de dag is dat anders, want wist je dat een houten vloer en vloerverwarming laten aanleggen tegenwoordig heel goed samengaan? Iets waar wij heel blij van worden, want als er één tijdloze vloer te bedenken is dan is dat wel de parketvloer van hout.

Go voor de pro

Of je zelf een houten vloer inclusief verwarming moet aanleggen? Dat raden wij sterk af tenzij je zelf heel handig bent aangelegd en weet wat je doet. In alle andere gevallen is het slimmer om een professionele partij in te huren. Hout is namelijk een natuurproduct wat zijn eigen kenmerken heeft. De combinatie met vloerverwarming kan dan ook wel eens voor problemen zorgen. Ga dus bijvoorbeeld gewoon voor één van de mooie houten vloeren van Uipkes® en laat hen ook direct de verwarming aanleggen. Dan weet jij zeker dat je er de komende jaren warmpjes én stijlvol bijzit.

Kortom, het maakt tegenwoordig niet meer uit wat voor soort vloer je hebt. Je kunt met ieder type vloer al voor vloerverwarming gaan. Dit is een heerlijk comfortabel gevoel én geeft direct een gevoel van warmte. Hierdoor hoeft de verwarming vaker minder hoog te staan dan gebruikelijk, iets wat zeker scheelt op de totale kosten!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide