2831
Laat je woonkamer stralen met een Hongaarse punt vloer
Gepubliceerd: 24-06-2020

Een visgraat vloer ken je vast wel, maar geldt dat ook voor zijn kleine broertje, de Hongaarse punt? Dit type vloer lijkt erg op de visgraat vloer, maar kent een iets andere manier van leggen, waardoor je er ook net een iets andere sfeer mee creëert in je woning. Met een vloer met een Hongaarse punt motief haal je een prachtige vloer in huis die je woonkamer echt laat stralen. In dit artikel lees je alles over de voordelen en toepassingen van dit type vloer.

 

Wat is een Hongaarse punt?

Op het eerste oog verschilt een Hongaarse punt vloer niet veel van een vloer met een visgraatmotief. Toch is er een belangrijk verschil: het legmotief. Hongaarse punt planken worden namelijk in een hoek van 45 tot 60 graden tegen elkaar aan gelegd, terwijl dit bij visgraat in een hoek van 90 graden gebeurt. Aan de bovenzijde sluiten de planken, omdat ze schuin worden afgesneden, dus overal gelijk tegen elkaar aan, waardoor je een zogenaamde sergeantstreep krijgt. Hierdoor krijg je een strakker en rustiger ogende vloer dan bij een visgraatmotief.

inspiratiebrochures1.png

Waarom kiezen voor een Hongaarse punt vloer?

Een vloer met een Hongaarse punt motief heeft verschillende voordelen:

 • Ten eerste ziet dit type vloer er ontzettend mooi uit. Het specifieke legmotief geeft iedere ruimte een zeer speciale uitstraling mee. Hongaarse punt vloeren zijn namelijk klassieke en luxe vloeren. Niet voor niets werden ze vroeger alleen gelegd in dure herenhuizen.
 • Een Hongaarse punt vloer is voor vrijwel alle ruimtes geschikt. Dit komt onder andere doordat je kunt variëren qua hoek waarin je de planken legt. Zo is een hoek van 45 graden erg geschikt voor kleine ruimtes, omdat je er de ruimte optisch langer mee maakt. Voor grote ruimtes is 60 graden beter, omdat het de vloer een stuk rustiger maakt.
 • Met Hongaarse punt kun je alle kanten op: qua kleur en houtsoort is er van alles mogelijk.
 • Dit type vloer is ook prima te combineren met vloerverwarming. Zo heb je naast een prachtig design ook nooit meer koude voeten.

Met een Hongaarse punt motief kun je alle kanten op

Wat voor type vloer je ook wilt, vrijwel altijd is hij te combineren met een Hongaarse punt motief. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Laminaat
 • PVC
 • Parket
 • Bamboe
 • Et cetera.

Kies je voor een houten vloer, dan is er qua houtsoort ook van alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Eiken
 • Noten
 • Beuken
 • Essen
 • En nog veel meer

Een Hongaarse punt vloer is op zichzelf al uniek, maar zoals je ziet kun je er qua uitstraling en toepassingen nog eindeloos mee variëren. Of je nu een groot of klein budget hebt, er zit altijd wel een geschikte combinatie voor je bij.

Een Hongaarse punt vloer laten leggen

Door de unieke legstructuur is het leggen van een Hongaarse punt vloer een klus die je er niet zomaar even bij doet. Voor een mooi resultaat is er namelijk echt vakwerk nodig, omdat het zo precies en nauwkeurig moet gebeuren. Het beste besteed je dit dus uit aan een professional.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide