499
Hoe dweil je een houten vloer?

Als je een houten vloer hebt, dan wil je hem zo lang mogelijk mooi en schoon houden. Het heeft immers veel geld gekost en het zou zonde zijn als je hem direct al moet vervangen. Om de houten vloer schoon te maken, kan je ervoor kiezen om het te dweilen. Dit kan je echter niet zomaar doen.

Als je verkeerd dweilt, dan kan schade optreden aan de vloer (een vloerrenovatie kan dan oplossing bieden). Wil je weten hoe je op een correcte manier een houten vloer kan dweilen? Lees dan deze blog!

Stofzuigen

Voordat je een houten vloer gaat dweilen, is het uitermate belangrijk dat je met de stofzuiger er overheen gaat. Het is namelijk belangrijk dat stofdeeltjes en grove stukken vuil verwijderd worden van de vloer. Neem wel een borstel met een parketborstel mond, omdat die zachter is en minder schade toebrengt aan de vloer.

hendersmagazinebanner.png

Houtreiniger

Je kan met een sopje over de houten vloer heen, maar de kwaliteit van je vloer blijft hoger als je speciale houtreiniger gebruikt. Er zijn verschillende soorten houtreinigers. Je moet dan de houtreiniger kiezen die het beste past bij jouw afwerking.

Morsen

Heb je eerder al eens iets gemorst op de houten vloer? Dan is het van belang dat je het zo snel mogelijk verwijdert. Als je dit niet snel verwijdert, dan trekt het in de vloer en blijft er een vlek achter. Je kan het schoonmaken met een stuk keukenrol en een vochtige doek.

Ververs het water

Het is belangrijk dat je telkens vers water gebruikt voor iedere schoonmaakbeurt. Ververs na elke ruimte of verdieping het water, zodat je niet de viezigheid van de ene verdieping meeneemt naar de andere.

Ventileer

Zorg ervoor dat je houten vloer goed kan drogen als je klaar bent met dweilen. Zet de ramen en deuren open, zodat frisse lucht het huis in kan komen. Het is belangrijk dat je ventileert door het hele huis, totdat de houten vloer goed droog is.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners