1333
Het effect van een vloer op de sfeer van de kamer
Gepubliceerd: 31-08-2021

De vloer heeft een bepalende invloed op de sfeer van een kamer. Sterker nog, de vloer legt samen met de kleur van de muren de basis van de woonruimte. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je een vloer hebt die past bij de sfeer die jij graag tot stand wilt laten komen. Om jou hierbij te helpen, hebben wij een aantal vloeren met de bijbehorende sfeer op een rijtje gezet.

Zo creëer je een ruimtelijk effect met een prettige sfeer 

Door lichte wanden te combineren met een bleke vloer creëer je een ruimtelijk effect. De ruimte oogt groter naarmate de kleuren koeler en lichter zijn. Daarnaast heeft de soort vloer impact op de sfeer die er tot stand komt. Een zeer populaire vloer om een ruimtelijke sfeer mee te creëren, is een vloer met een V-groef.

Om ervoor te zorgen dat de wanden en vloer mooi op elkaar overlopen, dien je te zorgen voor plinten in de juiste kleur en stijl. Voor het ruimer laten ogen van de kamer, kun je het beste plinten kiezen in de kleur en stijl van de vloer. Overigens kun je ook met houten vloeren een ruimte ruimtelijk inrichten. Let er wel op dat je geen te donkere vloer kiest. 

Wil je een kamer breder of dieper doen laten lijken?

Vooraf is het belangrijk dat je bepaalt of de ruimte breder of juist dieper eruit moet komen te zien. Indien je graag meer diepte wilt creëren in de kamer, dan leg je de planken verticaal. Mocht de ruimte uit zichzelf smal zijn en wil je het wat breder doen laten lijken, dan kun je het beste ervoor kiezen om de planken horizontaal te leggen.  

inspiratiebrochures1.png

Een warme en intieme sfeer creëer je zo! 

Velen hebben de voorkeur voor een warme en gezellige sfeer in een kamer. Om dit voor elkaar te krijgen, dien je het interieur, waaronder de vloer, op te vullen met donkere kleuren. Zo kan bijvoorbeeld een vloer met een cognac kleur een prettige sfeer creëren in de kamer. Voor het bepalen van de sfeer maakt het niet zo zeer uit of je de vloer horizontaal of verticaal legt. Een erg leuke legwijze waarmee je de ruimte mooier tot zijn recht laat komen, is als je pvc vloeren in een visgraat patroon legt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide