135
Creëer een authentieke sfeer in huis met een echte houten vloer
Gepubliceerd: 18-06-2024

Ben jij iemand die de voorkeur geeft aan authentieke materialen en ben je op zoek naar een mooie houten vloer? Lees dan vooral verder. Hieronder halen we een paar misverstanden over houten vloeren onderuit en vertellen we je alles over de verschillende stijlvolle houten vloeren die verkrijgbaar zijn. 

Misverstanden over houten vloeren

Tegenwoordig bestaan er genoeg vloeren die niet van echt hout zijn gemaakt, maar wel dezelfde natuurlijke uitstraling hebben. PVC is daar een goed voorbeeld van. Door dit soort alternatieven zou je bijna denken dat een vloer van synthetisch materiaal zoals PVC per definitie meer voordelen heeft dan een vloer van natuurlijk materiaal. Dat is zeker een misverstand; een hoogwaardige houten vloer is goed te onderhouden en gaat lang mee. Sommige soorten houten vloeren - waaronder lamelparket - kunnen zelfs worden gecombineerd met vloerverwarming. Kies dus vooral voor hout als je behoefte hebt aan een authentieke sfeer in je huiskamer.

Verschillende kleuren en patronen

Houten vloeren zijn geliefd vanwege de warme, natuurlijke uitstraling. Dat betekent overigens niet dat elke houten vloer er ongeveer hetzelfde uitziet. Houten vloeren zijn er namelijk in alle soorten en maten. Je hebt ten eerste de keuze uit verschillende patronen, denk hierbij aan visgraat of Hongaarse punt. Ten tweede zijn houten vloeren verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ten derde kun je kiezen uit verschillende ‘sorteringen’. Dit slaat onder meer op de hoeveelheid noesten in het hout. Door te kiezen voor het juiste patroon, een kleur die mooi aansluit bij jouw interieur en de juiste sortering, creëer je de perfecte sfeer in huis.

Massief hout of lamelparket?

De echte liefhebbers zullen waarschijnlijk altijd gaan voor massief hout. Toch kan lamelparket ook een uitkomst bieden, vooral als je dit wilt combineren met vloerverwarming. Lamelparket bestaat in de basis uit geperst materiaal. Daardoor is het geschikt voor vloerverwarming en is dit type vloer relatief makkelijk te leggen. De bovenste laag bestaat echter uit echt hout. Je profiteert dus van de voordelen van geperst materiaal én geniet van de natuurlijke uitstraling van hout.

Vind de perfecte vloer

Ben je op zoek naar de perfecte vloer en wil je graag inspiratie opdoen? Dan raden we je aan om eens te kijken op devloerenkenner.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan houten vloeren. Het is fijn dat je hier verschillende kleuren en patronen gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Ook zie je meteen of een vloer geschikt is voor vloerverwarming. Neem dus vooral de tijd om de diverse opties te bekijken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide