1642
Online de juiste tegel vinden
Gepubliceerd: 13-11-2015 Laatste update: 21-04-2021

Hoewel tal van gereputeerde specialisten zoals Tegelned hun klanten een meer dan behoorlijk online overzicht bieden van hun aanbod; blijft het moeilijk om je uiteindelijke keuze te maken zonder je tegel eerst eens in levende lijve te ervaren. Wel kan je online zoektocht je heel wat informatie opleveren die je (sneller) op de juiste weg zet. Hieronder loodsen wij je alvast door je keuzeopties qua vloertegels.

 

Keramiek
De klassieker van de badkamer blijft de keramische tegel, die grofweg in twee categorieën is op te delen: porselein of niet. De traditionele keramische tegel is geen porseleintegel, maar wordt gemaakt van witte, rode en/of bruine klei en andere mineralen. Porselein maakt in diezelfde mix ruimte voor 50% wit stof of zand, het zogenaamde Feldspar kristal. Het is aan dit kristal dat de steen zijn glazige look dankt. Keramische tegels kunnen voorts al dan niet (extra) geglaceerd zijn. Geglaceerde tegels bieden een aantal voordelen: zij kunnen beter tegen vlekken, krassen en tractie, en ze verminderen de waterabsorptie. Porseleinen tegels blijven ondertussen op zich het stevigst. Zij zijn duurzamer, hebben een natuurlijke weerstand tegen vlekken, zijn kleurvast en nemen amper water op. Wel zijn ze duurder en moeilijker om mee te werken of te onderhouden.

Natuursteen
Natuursteen wordt gekapt uit natuurlijke materialen. 'Op zich' is het dus geen menselijke creatie, het wordt enkel door mensen bewerkt tot bijvoorbeeld een tegel. Prototypische soorten zijn marmer en graniet, maar ook kalksteen of leisteen zijn bekend. Er zijn duizenden verschillende varianten. Het verschil tussen natuurstenen hangt af van waar en wanneer de steen wordt uitgehouwen. Als vloertegel duikt dit type vaak op in terrasvloeren, maar ook in badkamers of woonkamers.

Looks
In recente jaren werd enorme vooruitgang geboekt op het gebied van de tegelbewerking. Met name evoluties in het 3D-printen zorgen vandaag de dag voor een explosie van het kleur-, textuur- en materiaalbereik. Er is sprake van de 'zachte' tegel. De populairste exponent is hier waarschijnlijk de houtlook tegel, maar de mogelijkheden van de betonlook tegel zijn niet minder indrukwekkend.

Online de juiste vloertegels vinden? Surf naar Tegelned.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide