2713
Laminaat vloer
Gepubliceerd: 09-03-2015 Laatste update: 04-08-2023

De afgelopen jaren heeft laminaat behoorlijk wat aan populariteit gewonnen. Een laminaatvloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden en door zijn kleur en slijtvastheid gemakkelijk in het onderhoud en dus een voordelig alternatief voor parket.

Wat is laminaat
Laminaat bestaat uit samengeperste houtsnippers, we noemen dit ook wel MDF of HDF. Het verschil tussen MDF en HDF zit hem in de sterkte van de persing. Bij HDF heeft er een sterkere persing van de houtsnippers plaatsgevonden en is daardoor van een hogere kwaliteit. Bovenop deze MDF of HDF laag is een papieren fotoprint aangebracht, zoals een beuken, eiken of grenen houtstructuur. Hier bovenop vind je nog een laag van doorzichtige, harde kunststof voor de bescherming van de laminaat vloer.

Laminaat kiezen
Tegenwoordig is laminaat verkrijgbaar is steeds meer motieven en kleuren Wil je in je kamer een gevoel van ruimte creëren, kies dan voor een lichte kleur laminaat. Ga je liever voor wat meer warmte dan ben je beter af met een wat donker gekleurde laminaatvloer.

Anno 2015 is er veel meer keuze in laminaat vloeren dan het traditionele houtdessin. Wil je het uiterlijk van een marmeren vloer maar de voordelen van laminaat dan kan je kiezen voor een laminaat vloer met marmer gloss. Voor de vintage look in je huiskamer kan je kiezen voor een verweerd hout dessin met barsten, noesten en spijkerpuntjes. Geef je liever de voorkeur aan een strak design interieur dan is een wit eiken dessin erg mooi te combineren met de mooiste design meubelen.

Voor kinderen zijn er vrolijke kleurtjes en verschillende dessins verkrijgbaar. Ook zijn er met laminaat mooie patronen te leggen. Combineer bijvoorbeeld eens een hout dessin met een steen dessin.

Wist je trouwens dat steeds meer laminaatsoorten geschikt zijn voor ruimtes zoals keuken, badkamer en toilet. Een ander bijkomend voordeel is dat Kwantum laminaat gemakkelijk en snel te leggen is. Die veelzijdigheid maakt dat laminaat een zeer gewilde en ook nog eens milieu vriendelijke vloer is!

Lees ook:

inspiratiebrochures1.png

 


wonenonline
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide