2081
Laminaat vloer leggen

Laminaat moet minimaal 48 uur in de gesloten verpakking acclimatiseren voordat het wordt gelegd. De vloerdelen zullen eventueel al wat zwellen, zodat er bij het installeren reeds rekening gehouden kan worden met de zwelruimte. Let erop dat de ondervloer vlak, schoon, droog en vetvrij is wanneer u gaat leggen. Bovendien moet de ondervloer dragend zijn wanneer het laminaat op een houten ondervloer wordt gelegd. Bij een houten ondervloer kunt u als ondervloer spaanplaat gebruiken om de vloer te egaliseren en voldoende stevig te maken.

Heeft u een betonnen ondervloer? Dan is het verstandig een vochtwerende folie op deze vloer te leggen om te voorkomen dat er vocht in het laminaat terecht komt. Het folie trekt u door tot achter de plint, plak het folie af met een aluminium tape. Bij het leggen dient er tot de wanden, de deur en de centrale verwarming voldoende ruimte (minstens 1 cm) vrijgelaten worden. Door loopbelasting, zware meubels en vocht zal de vloer uitzetten en is voldoende expansieruimte nodig.

Gebruik voor het afwerken plinten en afdeklatten in dezelfde kleurstelling om een mooi doorlopend effect te bereiken. Bovendien kunt u hiermee de afgezaagde uiteinden verbergen.

Bron: Uw Vloer

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners