4641
Samenstelling laminaatvloer
Gepubliceerd: 28-09-2018 Laatste update: 07-10-2018

Een laminaatvloer is ideaal als je niet te veel uit wilt geven aan een vloer maar wel wil genieten van dezelfde gezellig sfeer als die van een houten vloer. Er is uiteraard veel verschil in kwaliteit tussen de laminaatvloeren. Om langdurig plezier te hebben van je laminaatvloer is het aan te raden om te kiezen voor kwaliteitsmerken alsAmbiant, Haro, Quick-Step of Parador. Verder heb je ook nog de keuze uit verschillende gebruiksklassen voor minder of meer intensief gebruik en voor het plaatsen van vloerverwarming. Bij een laminaatvloer heb je de keuze uit verschillende tinten, kleurpatronen en structuren voor iedere interieurstijl. 


Opbouw en gebruiksklassen

Een laminaatvloer bestaat uit verschillende lagen. De eerste laag is een onderlaag ofwel drager van samengeperste houtvezels. Deze vezels zijn onderling verbonden met hars. Om kromtrekken te voorkomen zit aan de onderkant een stabiliteits-laag. De volgende laag wordt voorzien een fotoprint van hout, beton, natuursteen of tegels en hier bovenop zit een harde toplaag van melaminedie beschermt tegen krassen, vocht, allerlei soorten vlekken en slijtage. De gebruiksklasse AC3 is bedoeld voor ruimtes waar niet steedsoverheen gelopen wordt, zoals een slaapkamer of kinderkamer. De klasse AC4 is bedoeld voor intensiever gebruik, zoals de woonkamer. En AC5 is bedoeld voor ruimtes waar veel mensen (en dieren) lopen, zoals de gang, en voor kantoren.

inspiratiebrochures1.png

Zelf leggen

Een laminaatvloer kun je eenvoudig zelf leggen. Door het handig klik-systeem klik je het laminaat simpel aan elkaar vast. Een laminaatvloer leg je zwevend op de ondervloer. Een goede ondervloer is essentieel voor een goede isolatie en geluiddemping, met name bij appartementen. Tot slotplaats je de plinten geheel naar eigen smaak. Zelf leggen is dus goed te doen maar je kunt het uiteraard ook uitbesteden. Een laminaatvloer vraag weinig onderhoud. Behalve stofzuigen of vegen is af en toe met een vochtige doekafnemen voldoende voor het onderhoud. 

Een eigen smaak

Voor elke interieurstijl is er een passende laminaatvloer. Voor een industriële stijl is een betonprint, grijze houtprint of tegelprint heel geschikt. Voor een landelijke stijl zijn lichte houtkleuren erg mooi. Een klassiek of koloniaal interieur wordt extra sfeervol met donkere of gevlamde houtkleuren en voor een strak en modern interieur is wit of zwart altijd goed. Hierin vindt je ook bijzondere patronen, bijvoorbeeld bij BalterioXPressions. Heel origineel is een hoogglans laminaatvloer in moderne effen kleuren van Elesgo.Je hebt bij VloerOnline keuze uit 2-zijdige of 4-zijdige V-groef. Bij de 2-zijdige zie je vooral de lengtelijnen, bij de 4-zijdige zie je ook de breedtelijnen goed voor een wat robuuster effect. In de showroom van VloerOnline in Almere kun je de hele collectie bekijken voordat je een keuze maakt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide