2068
Quick Step
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 27-04-2017

Wanneer we het over teak hebben, denken we spontaan aan tuinmeubelen. Teak als vloerbedekking vind je meestal enkel buiten terug: op terrassen en aan zwembaden. De laatste jaren vond deze tropische houtsoort ook zijn weg in het meubilair van woon- en slaapkamers, vooral in landelijke interieuren.

Om een massieve brede plankenvloer te maken, is een boom van een zekere omvang vereist. De aangeplante dunnere teakboompjes komen hiervoor niet in aanmerking. Het hout van de oudere en dikkere teakbomen is schaars en daardoor ook erg duur. Bovendienis het ecologisch onverantwoord deze natuurlijke rijkdommen hiervoor uit te putten.

Voor de productie van de Quick-Step teak vloeren sneuvelen er geen teakbomen. Zo slaagt Quick-Step erin laminaatplanken in teak op de markt te brengen zonder de budgettaire en ecologische struikelblokken eigen aan de massieve teakuitvoeringen.

LOOK & FEEL QUICK-STEP NATUURVERNISTE TEAK
Tropische natuurlijke houtkleuren zijn fel, levendig en brengen in contrast met andere kleuren een rijke variatie in je interieur. Vooral de natuurverniste teak vormt een opvallende toets in een eerder neutraal of strak interieur. De kleur van massiever teak is echter niet stabiel en vergrijst snel, waardoor ze aan warmte inboet. Deze vergrijsde versie past weliswaar prima in bepaalde interieuren, maar is toch minder sprekend en fletser dan de natuurlijke teak.

De laminaatvloeren van Quick-Step zijn stabiel van kleur. Zo bewaar je wél de warmte en levendigheid van de originele teakkleur, en dit gedurende 25 jaar!

De Quick-Step natuurverniste Teak is bewerkt met een Natural Authenic oppervlaktestructuur. De poren zijn duidelijk zichtbaar in tegenlicht en verlenen een speciale dementie aan deze natuurverniste teakvloer van Quick-Step.

Net als alle andere vloeren uit het Quick-Step Perspective-gamma telt deze teak vloer een variatie van 12 verschillende planken. Op die manier vermijdt Quick-Step een systematische herhaling van de houttekeningen in de vloer, een vaak voorkomend fenomeen bij de goedkope laminaatvloeren op de markt. De afgeschuinde perspective kanten die een v-groefje vormen tussen de planken zijn afgewerkt met een aangepast dessin.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide