1603
Quick Step
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 27-04-2017

Tegenwoordig zijn donkere vloeren dé trend. Met zijn vrij zwarte nervenstructuur en expressieve houttekeningen past de notelaar perfect in dit plaatje. Notelaar heeft een boeiend karakter omwille van de kleur en door de specifieke nervenstructuur, die een tekening op zich vormt naast de houttekening zelf. We vinden notelaar vooral terug in meubilair. Omdat deze vrij zachte houtsoort uiterst gevoelig is aan krassen en putjes is ze in zijn massieve vorm minder geschikt als vloerbedekking. Als trendspotter was dit voor Quick-Step hét signaal om een notelaar plankenvloer op de markt te brengen, diewél die duurzaamheid bezit noodzakelijk voor een vloer waarop geleefd wordt.

DE LOOK & FEEL VAN DE QUICK-STEP NOTELAAR
Het reproduceren van de grote hoeveelheid en concentratie aan ultra fijne nerven afgewisseld met open vlakken vormden dé uitdaging voor Quick-Step. De designafdeling slaagde erin een innovatieve technologie te ontwikkelen om deze complexe fijne nervenstructuur perfect te benaderen.

Quick-Step koos voor een geoliede notelaar. Het geoliede effect maakt deze houtsoort met erg uitgesproken zwarte tekeningen iets zachter van sfeer. Een gelakte versie zou niet alleen veel klassieker ogen, het zou de tekeningen nog meer benadrukken wat tot een te onrustig geheel van planken zou leiden.

Zoals in alle plankenvloeren in het gamma selecteerde Quick-Step ook bij de notelaar 12 verschillende planken die een grote variatie geven aan de vloer. Met uiterste precisie werd bij deze selectie gezorgd voor een evenwichtige balans tussen de eerder uitgesproken en de zachtere houttekeningen eigen aan deze houtsoort. Deze tijdrovende selectie is bij massief hout zeldzaam door grote hoeveelheden hout die deze procedure vraagt en het hoge prijskaartje dat hieraan vasthangt.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide