1486
Quick Step

Tegenwoordig zijn donkere vloeren dé trend. Met zijn vrij zwarte nervenstructuur en expressieve houttekeningen past de notelaar perfect in dit plaatje. Notelaar heeft een boeiend karakter omwille van de kleur en door de specifieke nervenstructuur, die een tekening op zich vormt naast de houttekening zelf. We vinden notelaar vooral terug in meubilair. Omdat deze vrij zachte houtsoort uiterst gevoelig is aan krassen en putjes is ze in zijn massieve vorm minder geschikt als vloerbedekking. Als trendspotter was dit voor Quick-Step hét signaal om een notelaar plankenvloer op de markt te brengen, diewél die duurzaamheid bezit noodzakelijk voor een vloer waarop geleefd wordt.

DE LOOK & FEEL VAN DE QUICK-STEP NOTELAAR
Het reproduceren van de grote hoeveelheid en concentratie aan ultra fijne nerven afgewisseld met open vlakken vormden dé uitdaging voor Quick-Step. De designafdeling slaagde erin een innovatieve technologie te ontwikkelen om deze complexe fijne nervenstructuur perfect te benaderen.

Quick-Step koos voor een geoliede notelaar. Het geoliede effect maakt deze houtsoort met erg uitgesproken zwarte tekeningen iets zachter van sfeer. Een gelakte versie zou niet alleen veel klassieker ogen, het zou de tekeningen nog meer benadrukken wat tot een te onrustig geheel van planken zou leiden.

Zoals in alle plankenvloeren in het gamma selecteerde Quick-Step ook bij de notelaar 12 verschillende planken die een grote variatie geven aan de vloer. Met uiterste precisie werd bij deze selectie gezorgd voor een evenwichtige balans tussen de eerder uitgesproken en de zachtere houttekeningen eigen aan deze houtsoort. Deze tijdrovende selectie is bij massief hout zeldzaam door grote hoeveelheden hout die deze procedure vraagt en het hoge prijskaartje dat hieraan vasthangt.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners