1960
Parador Trendtime
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 27-04-2017

Hoe definieert u luxe? Luxe heeft vele facetten en is al eeuwig een veel gebruikt begrip, dat op vele verschillende manieren kan worden uitgelegd. Luxe betekent over het algemeen, dat alles wat niet noodzakelijk is om te (over)leven, luxueus is. Luxe betekent ook exclusief, betreft dat dan alleen de prijs of omschrijft het woord luxe ook iets unieks. Luxe is afgeleid van het Latijn en betekent overvloed, maar ook goed leven. Een praal en pracht, die de als normaal beschouwde levensstandaard te boven gaat. En dan komen we bij het punt dat ons thuis betreft. Met luxe thuis verbinden wij zeer zeker het hebben van veel vrije tijd die wij thuis in luxe mogen uitleven. Goed leven thuis - daarmee wordt nu steeds meer ook de luxe bedoeld, zich niet meer te hoeven oriënteren op wat waar en wanneer als normaal bevonden leefwijze of inrichting gedefinieerd is. Wij richten ons huis in, zoals we dat zelf willen, volgens onze eigen ideeën. Hier verandert luxe. De drang naar het onbereikbare zwicht voor de drang naar luxe.

Thuis is het begrip luxe uit zijn verband gehaald. Want "het komt er op neer hoe men het product ervaart". Producten dragen de eigenschap luxueus, als deze tijdens het gebruik gekenmerkt worden door iets speciaals, dat niet alledaags is. Daarbij betreft het niet alleen meer de materialen, maar ook de bijdrage die het product levert om de bewoners een aangename, positieve ervaring te geven. Om deze luxe ook op de vloer te verwezenlijken, wil Parador met zijn vloeren de eisen van de consument, in twee opzichten tegemoet komen. Een Parador vloer moet aan de functionele eisen voldoen d.w.z. overeenkomstig het credo van het merk Parador makkelijk te leggen, duurzaam, degelijk, sterk en hoogwaardig zijn en tevens een droom in vervulling laten gaan - " de kamer van uw dromen", verwezenlijken. Deze verwachtingen van een zo gedefinieerd luxueus product begint bij de leverancier van dit merkproduct bij de kwaliteit: deze start bij de inkoop van de grondstof, het toepassen van innovatieve productietechnieken, hoogwaardige verwerking, gegarandeerde duurzaamheid en eindigt bij het design. Onder de naam design heeft Parador zich de luxe gepermitteerd, aan het standaardassortiment een design vloerencollectie te ontwerpen, die de consument via vijf, bij deze tijd passende woonstijlen - de Modern Style, African Style, Oriental Style, new Style (Retro en Lean design) - voert naar een eigen woonstijl. Design dat de leidraad vormt voor de individuele inrichting van de kamer van uw dromen. Trendtime heeft zich bewezen, is volwassen geworden en plaatst zich zelfbewust naast een uitgebreid vloerenprogramma van laminaat, kant-en-klaar parket en planken vloeren. In 2006 permitteert Parador zich weer een luxe en wel het voortzetten van de volwassen geworden designcollectie.

Emoties in hout - Trendtime massief uitgebreid

Parador gaat door met de vloerenvernieuwing aangaande design. De Trendtime collectie wordt massief uitgebreid. Met twee gangbare Trendtime formaten hebben de planken vloerdelen hun entree gemaakt en zo het assortiment aan de top met echte houten vloeren compleet gemaakt. Nieuwe trendy houtsoorten als peren, eiken - gerookt of gekalkt-, het exotische Jarrah, Teak, noten, wengé, Pitch Pine of Amerikaans kersen zijn vanaf februari 2006 leverbaar als Trendtime 1 in een smal, lang vloerdeel van 16x136 mm. Bij Trendtime 2, een kort, smal vloerdeel van 16x95 mm zijn planken vloeren in esdoorn, beuken, eiken, kersen, merbau, noten en wengé leverbaar. Met de keuze uit trendy houtsoorten met in totaal 6 lengtes, de sorteringen "Select" en " Classic" evenals twee afwerkingen (geolied, gelakt), nodigt het assortiment Trendtime planken vloeren met in totaal 66 nieuwe artikelen inclusief een kliksysteem voor eenvoudig leggen en V-kant u uit, om een ontdekkingsreis te maken naar en een bijdetijdse edele designvloer die past bij uw smaak uit te kiezen.

Exotische look - de laminaat noviteiten

De natuur met eigen houtimitaties verbluffend echt volgen of ver van het voorbeeld van de natuur een eigen decoratieve variatie ontwikkelen. Beide wegen heeft Parador in de nieuwe Trendtime collectie gevolgd. Innovatieve nieuwe laminaten zijn aanwezig in de vijf Trendtime formaten. Bij trendtime 1, in een lang, smal formaat zijn trendinterpretaties als Makassar, palissander, blank teak, grijs pine en grijs eiken Parisienne met fijnhout-, design- of oliestructuur te vinden. Trendtime 2 in een kort, smal formaat is leverbaar in Makassar fijnhoutstructuur en het exotische snakewood in fijnhoutstructuur. Het trendlaminaat van het nieuwe seizoen "Makassar" is ook leverbaar als visgraat laminaat met klikverbinding. Het design mega formaat Trendtime 4 bestaat uit fantasie decors als Stripes Red, Y Blue, ruw staal, oliestructuur, betonsteen structuur of berken multiplex oliestructuur. Met Trendtime 5 in Botticino oliestructuur wordt de rij voortgezet.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide