16611
Magnetische vloeren
Gepubliceerd: 31-10-2013 Laatste update: 27-04-2017

Design vloerenfabrikant TFD uit Dalfsen heeft als eerste in Nederland en Europa een nieuw concept neergezet: magnetische vloerdelen met als hoofdbestanddeel pvc. Met deze nieuwe techniek brengt het bedrijf designvloeren in de markt als alternatief voor het meer bewerkelijke clicklaminaat. De vloeren zijn geschikt voor zowel particulier als projectmatig gebruik.

Het hoofdbestanddeel van de magnetische vloeren is pvc. Hoewel pvc niet direct tot de verbeelding spreekt, zagen TFD-oprichters Monique en Rob Toonen meteen de mogelijkheden van dit veelzijdige materiaal. Monique Toonen: “Het past helemaal bij de wensen van de eindgebruiker die gaat voor decoratief en mooi, maar vooral praktisch gemak.”

Oersterk pvc
Een belangrijke eigenschap van pvc is dat het naast erg sterk ook vorm- en slijtvast is. Vloeren zijn daardoor bestand tegen zeer hoge drukbelasting. Schoenen met hakken maken geen putten, wat niet alleen praktisch is in een kantooromgeving, maar ook thuis. Daarnaast is pvc sterk vuilwerend, zorgt het voor zeer grote geluidsdemping en is het vocht- en vuilbestendig. En niet het minst belangrijk: de vloerdelen zijn gemaakt van schone pvc’s (zogenaamde ‘virgin’ pvc’s) waardoor ze volledig recyclebaar zijn.

Magnetische vloeren bij snelle verhuizing, renovatie of een ongelukje
Zo gemakkelijk leg je MFDTFD is continu op zoek naar nieuwe methoden en technieken. De meest recente innovatie is de magnetisch te leggen vloer. Als eerste in Nederland en binnen Europa maakt TFD gebruik van deze techniek. Bij magnetische vloeren hoef je niet te verlijmen en het zet niet uit door toedoen van vocht. Daarnaast zorgt de magnetische laag onder de vloerdelen ervoor dat de vloer stabiel ligt en makkelijk opneembaar is. Dit maakt een magnetische vloer tot een heel mooi alternatief voor het meer bewerkelijke clicklaminaat.

Toonen: ‘Het gebruik van magnetische vloerdelen is vooral praktisch wanneer een verhuizing van kantoren of winkels in een kort tijdsbestek moet plaatsvinden, maar bijvoorbeeld ook bij de renovatie van hotels, woningen of oude monumenten. Wanneer er een harde vlakke vloer ligt, hoef je deze er vaak niet uit te slopen, omdat de magnetische vloer direct over de bestaande vloer heen gelegd kan worden. En zoals we allemaal weten: een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij magnetische vloeren is dit geen enkel probleem: Vloerdeel eruit, en hup, nieuw vloerdeel er weer in.’

Eindeloos variërenFitnesszaal

Bij de magnetische vloer heb je te maken met eenvoudig vervangbare stroken. Zo kun je accenten plaatsen en eindeloos variëren. De magnetische vloer wordt los in de ruimte gelegd. Eerst wordt een magnetische folie uitgerold op een voldoende vlakke vloer. Hierop worden de magnetische design stroken gelegd. Inmiddels heeft TFD een volledige collectie vloeren met dit nieuwe magnetische systeem en levert zij door Nederland en heel Europa.

Over TFD
TFD (Toonen Flooring Design) staat voor vele jaren vakmanschap in het fabriceren van designvloerdelen. Daarbij gaat het familiebedrijf niet uit van alledaagse materialen, maar zoekt zij steeds weer naar nieuwe creatieve en praktisch toepasbare oplossingen. Dit doet zij zonder de sfeer en het comfort uit het oog te verliezen. Het bedrijf introduceerde als eerste ter wereld een magnetisch vloersysteem in Nederland en heel Europa. TFD combineert een hoge kwaliteit vloer met veel verschillende en verrassende dessins, geschikt voor particulier- en projectmatig gebruik. TFD heeft vooralsnog Nederland en Europa als afzetgebied, maar de internationale ambities reiken ver. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Dalfsen en een nevenvestiging in Duitsland.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide