1687
Laminaat vloeren
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 06-11-2017

Als er één vloer is die de laatste jaren snel aan populariteit heeft gewonnen, dan is het wel de laminaatvloer. De redenen zijn duidelijk, want geen enkel ander type vloer past in iedere ruimte, is praktisch onverslijtbaar, is makkelijk te onderhouden, heeft zon grote keuze uit verschillende dessins en is nog goed betaalbaar ook.

Of u nu een oud grachtenpand heeft, een modern nieuwbouw huis of een zéér zakelijk kantoor, met laminaat kunt u overal goed uit de voeten. Dat komt onder meer omdat laminaat een zeer hoge kras- en slijtweerstand heeft en bestand is tegen licht, chemicaliën, hoge hakken en sigaretten. Daarnaast is laminaat verkrijgbaar in talloze dessins en kleuren. Van eiken, vuren en beuken, tot marmer, graniet en kleuren als lavendel, koraal en ijsblauw. Tevens is het niet moeilijk om te combineren met panelen van verschillende kleuren en verschillende groottes, zodat iedere laminaatvloer een persoonlijk tintje krijgt. Door de degelijkheid en veelzijdigheid past laminaat in elke ruimte: van woon-, werk-, en slaapkamer, tot druk kantoor of dokterspraktijk. Alleen een erg vochtige ruimte, zoals de badkamer, is niet geschikt.

Een voordeel van laminaat is verder dat het in vergelijking met bijvoorbeeld parket, natuursteen of tapijt redelijk goedkoop is. Bovendien is het leggen van de vloer aan iedere beetje handige doe-het-zelver al toevertrouwd. Veel gereedschap is niet nodig. Met hamer, zaag, houten klosje, meetlat en potlood heeft u al het benodigde gereedschap om een laminaatvloer te leggen. Tegenwoordig heeft alle laminaat een click- of locksysteem zodat er geen lijm meer aan te pas hoeft te komen.

WIN-VLOERKLEED.png

Laminaat gaat er steeds natuurlijker uitzien met v-groeven en reliëf. Verder draagt het zogenoemde ingebouwde soundblock bij aan het comfort omdat men niet langer hinder heeft van het typische laminaatgeklik als men er overheen loopt.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide