2980
De voordelen van laminaat
Gepubliceerd: 30-09-2016 Laatste update: 24-01-2018

Laminaat is al jaren bij uitstek de meest populaire vloer! En dat is niet voor niets want laminaat kent niet alleen maar een heleboel voordelen. Het is ook een vloersoort die n een enorme keuze verkrijgbaar is zodat er voor iedereen wel een passende laminaatvloer te vinden is.

 

Wat is laminaat Wanneer we het van Dale woordenboek erop naslaan vinden we bij zoeken op laminaat de volgende betekenis: la·mi·naat (het; o; meervoud: laminaten). Een vloerbedekking van vezelplaten met een kunststof toplaag, vaak met houtnerfmotief. Een laminaat strook bestaat uit meerdere lagen zoals een onderlaag, een drager, een laagje bedrukt papier (bijvoorbeeld in een houtnerf) en een kunststof toplaag. Laminaat ziet oogt als een houten vloer maar dat is het dus niet.

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende gebruiksklassen. Deze klassen worden met een nummer aangeduid wat tussen de 21 en 34 ligt. Hoe hoger de klasse hoe harder de toplaag is en dus geschikt voor zeer intensief gebruik.

Laminaatvloeren zijn haast niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden echter bieden ze enorm veel meer voordelen ten opzichte van een parketvloer. Zo is een laminaatvloer zeer gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig even afnemen met een vochtige doek is voldoende en boenen of lakken is niet nodig. Vlekken trekken niet in de vloer maar zijn snel te verwijderen. Daarnaast is de prijs - kwaliteit verhouding erg gunstig en is het leggen van laminaat een stuk voordeliger dan het leggen van een houten vloer. Laminaat is tevens zeer slijtvast en vochtbestendig.

Waar vroeger een laminaatvloer enkel in droge ruimtes gelegd kon worden is dit tegenwoordig wel anders. We zien namelijk steeds meer laminaatvloeren die geschikt zijn voor in de badkamer. Ook zijn veel laminaatvloeren geschikt voor plaatsing in combinatie met vloerverwarming.

En voor wie liever een tegelvloer heeft maar met de voordelen van een laminaatvloer hebben we ook heel goed nieuws. Naast de houtlook laminaatvloeren zien we de laatste tijd ook laminaatvloeren die het uiterlijk hebben van een tegelvloer. Ook een betonlook laminaatvloer behoort tot de mogelijkheden.

Ben je benieuwd wat voor laminaatvloeren er nog meer verkrijgbaar zijn kijk dan eens naar het laminaat bij Parketdirect.nl. Zij bieden een enorme keuze in laminaatvloeren van diverse merken in allerlei soorten looks en kleuren. Daarnaast hebben ze een inspirerende kennisbank met heel veel informatie over laminaat.

Ook zijn er steeds meer laminaatvloeren verkrijgbaar die geschikt zijn voor de badkamer.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide