4233
De 5 voordelen van laminaat in huis

Bijna veertig jaar na de uitvinding van laminaat is het een van de meest populaire vormen van vloerbedekking. Met goede reden! Hieronder vind je de 5 belangrijkste voordelen van een laminaatvloer in je woning.

 

1. Veel keuze
Wandelend door de grote vloerenwinkels van LaminaatenParket.nl kun je nauwelijks meer onderscheid maken tussen een laminaatvloer en echt hout: laminaat vloeren zien er steeds mooier uit. Liever een tegellook in huis? Ook dat is mogelijk met laminaat. Strak en rustig, of juist een vloer met V-groeven; je kunt precies de juiste kleur en stijl kiezen die het mooiste past in jouw interieur. Kijk maar eens op Laminaatenparket.nl naar de vele mogelijkheden!

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

2. Eenvoudig te leggen
Een welbekend voordeel van de laminaatvloer: het leggen ervan is een stuk eenvoudiger dan bij tegels of parket. Veel laminaatvloeren beschikken over een eenvoudig kliksysteem waardoor je dit helemaal zelf kunt doen. Het is een gemakkelijk product wat niet verlijmd hoeft te worden waardoor het met een geluiddempende ondervloer ook in appartementen te gebruiken is.

3. Kleurvast
In tegenstelling tot vloeren van echt hout is laminaat vrijwel kleurvast. Houten vloeren veranderen van kleur onder invloed van zonlicht, en omdat er op sommige plekken meubels staan of er om een andere reden minder licht op valt kan dat opvallende kleurverschillen als gevolg hebben. Laminaat geeft dit probleem niet en is minder vlekgevoelig dan een houten vloer.

4. Weinig onderhoud
Laminaat is een fijne keuze als je graag een hygiënische vloer wil die weinig onderhoud vergt. Dweilen vraagt weinig inspanning, en je hoeft een laminaatvloer niet in de olie te zetten zoals bij een houten vloer het geval is. Daarnaast is een laminaatvloer ook ideaal wanneer je huisdieren hebt. De haren vallen goed op en stofzuig je gemakkelijk weg.

5. Betaalbaar
Last but not least: laminaat is heel betaalbaar. Dat uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is een van de belangrijkste redenen waarom laminaat zo populair is! In vergelijking tot parket is laminaat een stuk goedkoper in aanschaf, en je hebt de komende 20 jaar ook geen kosten aan onderhoud. Bovendien is het leggen eenvoudig zelf te doen en weinig arbeidsintensief wanneer je het láát doen: dat scheelt heel wat kosten voor de aannemer.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide