Gepubliceerd: 12-05-2023 14:06
550
Laminaat vloer

Een laminaatvloer wordt tegenwoordig steeds populairder in woningen en kantoorpanden. Dit omdat laminaat een duurzame en betaalbare variant is op hardhouten vloeren en tapijt. Maar hoe leg je nou eigenlijk een laminaatvloer en hoe onderhoud je laminaat? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Dit moet je weten over het leggen van een laminaatvloer

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je klakkeloos een laminaatvloer legt. Het is namelijk erg belangrijk dat de ondervloer schoon, droog en vlak is. Zodra je erachter komt dat de ondervloer ongelijk is, dan is het van belang om met een egaliserend middel de vloer vlak en glas te maken. Zodra dit alles gebeurd is, is het de bedoeling dat je folie of dat je een speciale ondervloer voor laminaat legt. Je wil er natuurlijk voor zorgen dat er geen schimmel of rot onder de laminaatvloer ontstaat. 

Hierna is het tijd om de laminaatvloer te leggen, je kunt ervoor kiezen om het laminaat in een visgraatmotief of in de lengterichting te leggen. Wel is het belangrijk om mee te nemen dat er uitzettingsvoegen aanwezig zijn, zodat het laminaat de ruimte heeft om uit te zetten. 

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Hoe voorkom je beschadigingen?

Ook al zijn laminaatvloeren robuust en duurzaam, ook laminaat kan beschadigd raken. Maar hoe kun je dit nou voorkomen? Allereerst is het belangrijk om de meubels niet te schuiven over de vloer, zo zorg je ervoor dat er minder kans is op krassen. Daarnaast zijn vilten pads onder de poten van de meubels ook niet overbodig. Ook deurmatten bij de ingang en uitgang zijn verstandig, zo voorkom je namelijk dat je vuil en zand mee naar binnen neemt. Ook is het vermijden van natte plekken op de grond verstandig, dit kan namelijk in het laminaat trekken. 

Hoe onderhoud je laminaat?

Laminaatvloeren zijn erg makkelijk te onderhouden. Wel is het verstandig om regelmatig te stofzuigen en vegen. Af en toe de vloer afnemen met een vochtige doek is wel mogelijk, maar gebruik nooit te veel water. Dit kan namelijk de vloer erg beschadigen. Wel kun je gebruik maken van laminaatreiniger, dit werkt erg goed. 

Een laminaatvloer is een erg goede keuze als je voor een duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloer wil gaan. Zodra je de vloer op de juiste manier onderhoud kun je ontzettend lang genieten van prachtig laminaat. Is er helaas toch een beschadiging ontstaan? Dan is dit nog geen reden tot paniek, aangezien je een plank of tegel gemakkelijk kunt vervangen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide