2705
8 redenen om te kiezen voor een SPC vloer of wand

Denk je eraan om een nieuwe wand te plaatsen in je badkamer of kan de vloer van je slaapkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Kies dan voor SPC panelen. SP-wat? Wel, Stone Polymer Composite, of kortweg SPC. Het is een duurzame en stabiele plaat die een stuk beter presteert dan heel wat andere materialen, zeker in een warme en natte omgeving. SPC is een samenstelling van kalksteen en PVC, vaak met een vinyloppervlak. Enkele voordelen van SPC zijn onder meer de kosteneffectiviteit en waterdichtheid.

Laminaat.nl geeft je graag 8 praktische redenen waarom SPC steeds populairder wordt en dus ook voor jou de ideale oplossing is.

  1. Stabiliteit van SPC

De dimensionele stabiliteit van SPC platen is uitzonderlijk goed. De rigide kern zorgt ervoor dat het slag- en indrukbestendig is, geschikt om overal binnenshuis te worden geïnstalleerd.

  1. Kern met een hoge dichtheid

De op kalksteen gebaseerde composietkern met hoge dichtheid geeft het paneel zijn stevigheid. De panelen en tegels kunnen vaak direct op het bestaande oppervlak (bijvoorbeeld over oude tegels) worden aangebracht. Zwevend met een dunne ondervloer of verlijmd. Door de beperkte dikte van de plaat is SPC uitermate geschikt voor renovaties. De Vinyluxe en Aqua Click Tilesvan laminaat.nl hebben een dikte van 4mm.

  1. Superieur oppervlak van SPC panelen

SPC producten zijn beschikbaar in heel wat verschillende afmetingen en decors. Zowel Aqua-Step panelen in houtlook als betonlook vind je terug in het assortiment van laminaat.nl. Dankzij de oppervlaktestructuren en high-definition folies kan je ze haast niet onderscheiden van echte natuurlijke panelen en tegels. Bovendienbiedt het vinyloppervlak een verbeterde bescherming tegen slijtage en krassen dankzij zijn taaie, transparante slijtlaag. Ideaal dus wanneer je een huisdier hebt rondlopen. Nog een voordeel: SPC-vloeren zijn warm en stil.

Badkamer_SPC_vloer_en_wand.png

  1. SPC is ideaal voor elk klimaat

Doordat de panelen 100% waterproof zijn en een goede weerstand bieden tegen zowel warm als koud, is SPC het ideale product voor elke kamer. De platen vertonen geen kromtrekken of vervorming, krimpen wordt tot een minimum beperkt (<0,002%). Bovendien remt SPC de groei van oppervlakteschimmels en meeldauw, waardoor het een ideaal product is voor badkamers en andere natte ruimtes.

  1. SPC is gemakkelijk te installeren

Met een sterk en gemakkelijk te verbinden 4-zijdig kliksysteem zijn SPC tegels en panelen zeer eenvoudig te plaatsen. In tegenstelling tot keramische tegels is voor de installatie geen vakman vereist. Er is geen speciaal gereedschap nodig: snij met een stanleymes en breek het als een gipsplaat. Je kan dus heel eenvoudig zelf aan de slag. Bovendien is SPC compatibel is met vloerverwarming, een uitstekende keuze voor thuis en op kantoor dus.

  1. Brandvertragend

SPC-vloeren zijn brandvertragend en kunnen kortstondig temperaturen tot 75°C weerstaan.

  1. SPC is duurzaam en milieuvriendelijk

SPC-producten zijn 100% recyclebaar en vrij van schadelijke emissies. Het productieproces is circulair, er is geen afval en het is schoon omdat er geen uitstoot is. Er wordt geen gebruik gemaakt van formaldehyde in het productieproces. Met de panelen draag je dus ook een steentje bij aan het milieu!

  1. Kosten efficiëntie

De superieure eigenschappen van SPC-vloer- en wandpanelen zijn verkrijgbaar tegen een veel lagere prijs dan alternatieven zoals PVC- en LVT-producten. Tel daarbij het gemak van verwerking, dan is SPC de ideale keuze voor professionals en doe-het-zelvers.

De mooiste SPC vloeren en wanden bestel je bij laminaat.nl! Heb je nog vragen of advies nodig?Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners