8445
Kurk vloer in de keuken
Gepubliceerd: 01-10-2012

Bij het inrichten van je keuken komen veel vragen naar boven. Wat is mooi? Wat is praktisch? Wat is verantwoord? Met kurken vloeren en wanden sla je drie keer je slag: een eigentijdse look, een functionele oplossing én een ecologische keuze: ontdek hoe keukenproof kurk is!

Kurk is veelzijdig!
Kurk is spannender dan ooit! De revolutionaire kurkdessins hebben het klassieke imago van de jaren zeventig achter zich gelaten. Dat uit zich in een waaier aan stijlen in kleuren, structuren, dessins en afwerkingen. Van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd, van grote kurktegels tot smalle parketstroken. Kijk ook op www.kurkinhuis.nl

Knoeien? Het mag met kurk!
Kurk is van nature waterafstotend en leent zich daarom perfect ruimtes waar water een belangrijke rol speelt, zoals de badkamer of keuken. De wanden en vloeren worden beschermd met een speciale vernis die indringen van vlekken voorkomt. Snel even stofzuigen of met een lichtvochtige dweil erover en de kurkvloer is weer zo goed als nieuw. Tot slot zijn kurken vloeren hygiënisch en dragen ze bij tot een gezonder leefklimaat. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën en huismijt geen kans.

Kurk kan wel tegen een stootje
Kurk is bijzonder duurzaam en dat vertaalt zich in vloeren en wanden voor het leven. Kurk is soepel maar sterk dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag. Ook is kurk antislip, geen overbodige luxe in de keuken. Alle kwaliteiten hebben tegenwoordig een garantie van gemiddeld 15 jaar voor de toplaag; sommige kurkvloeren geven zelfs tot 25 jaar garantie. Minder handige keukenprinsen hebben dus niets te vrezen!

Doe het zelf!?
Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Kliksystemen zijn ideaal om zelf te installe-ren, het wordt verkocht als kant-en-klaar product. Zo kun je vrij eenvoudig, kurk plaatsten op be-staande koude ondervloeren.

Plaksystemen worden vaker door vakmensen geplaatst, maar handige doe-het-zelvers kunnen het ook zelf. Belangrijk is een geëgaliseerde ondervloer. Kurkvloeren in plaksysteem moeten nog wel een afwerkingslaag krijgen. Deze soepele maar krasbestendige vernis (op waterbasis) beschermt de kurk-vloer tegen indringend vuil en verhoogt tegelijk de sterkte, slijtvastheid en het gebruiksgemak.

Kurkvloeren zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro per m2. Kijk op www.kurkinhuis.nl voor inspiratie, infor-matie en de leveranciers in uw regio.Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide