682
Maak de vloer vrij voor Kurk!
Gepubliceerd: 17-04-2023

Van laminaat tot parket, en van tapijt tot PVC; er is nogal keuze waar het aankomt op vloeren. En dit is de afgelopen jaren alleen maar verder toegenomen. Maar er is een duurzaam alternatief waar wij zeer enthousiast over zijn. Namelijk een vloer van kurk! Bij Décork de Kurkspecialist krijgt u antwoord waarom kurk dé hit van de toekomst is qua vloeren. Wij zetten de voordelen op een rijtje.

De kurk van de fles!

Kurk is een natuurproduct, dat is natuurlijk ook de reden dat het al jaren gebruikt wordt om de duurste wijnen te bewaren. Het heeft hele fijne eigenschappen van zichzelf, zo is kurk prettig om op te lopen en is het veerkrachtig, vuilafstotend en antistatisch. Ook is een kurkvloer isolerend, en ook nog eens geluidswerend. Doordat het een natuurproduct is wat op duurzame wijze wordt geproduceerd, is het een zeer verantwoorde keuze. En dan nog even voor de poetsfanaten onder ons; kurk is ook nog eens heel fijn in onderhoud! Geen ingewikkelde behandelingen of producten, gewoon stofzuigen en dweilen. En hoe het eruit ziet? Lees snel verder.

Kleur bekennen met kurk

Kurk zoals we dat kennen heeft een hele eigen, bruine kleur. Vaak voorzien van een licht reliëf. Dat je bij een kurkvloer hieraan overgeleverd bent, is inmiddels niet meer het geval. Een vloer van kurk is qua keuzes veel uitgebreider dan bij PVC; de kleuren, soorten en maten zijn eindeloos. Van een tegelvloer-motief tot een felgekleurde vloer voor een kinderkamer. Alle opties zijn tegenwoordig mogelijk en ze zijn allemaal voorzien van de fijne eigenschappen en voordelen die kurk van nature biedt. Kurk is daarmee ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Het is namelijk zeer sterk en kan tegen een stootje. Dus kliederende kinderen? Geen paniek met kurk!

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

De kosten van kurk

Natuurlijk zijn we ook allemaal zeer benieuwd naar dat prijskaartje van zo’n kurkvloer. Ook daar ga je je over verbazen. Kurk kan namelijk een voordelige manier van vloerbedekking zijn. Het hangt af van het vloersysteem en de opties je wilt, maar het is zeker qua prijs vergelijkbaar met andere opties. Ook zaken zoals vloerverwarming zijn met kurk prima te combineren, en met het thermische effect van kurk zal je niet snel koude voeten hebben.

Kortom, misschien hebben we het wel eenvoudiger voor je gemaakt met onze uitleg over deze unieke wijze van de vloer bedekken. Kurk kent eigenlijk alleen maar voordelen. Van de eigenschappen, de uitstraling tot aan de prijs. Wij vinden kurk een verrassende toevoeging aan het assortiment waar wij graag de komende jaren eens de deur voor open zetten!

Ben je ook enthousiast? Je vindt dé Décork Kurkspecialisten in Venray, Haarlem en Amsterdam. Of kijk even online op decork.nl!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide