131
Waarom PVC vloeren zo populair zijn
Gepubliceerd: 21-06-2024

PVC vloeren van Bricoflor hebben de laatste jaren een enorme opmars gemaakt in de wereld van woninginrichting. Dit type vloerbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor het een favoriete keuze is geworden voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Een van de grootste voordelen van PVC vloeren is hun lange levensduur. Ze zijn bestand tegen slijtage en kunnen vele jaren meegaan zonder hun oorspronkelijke uitstraling te verliezen. Daarnaast zijn ze waterbestendig, wat ze ideaal maakt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Bovendien bieden PVC vloeren een breed scala aan designopties. Of je nu een klassieke houten uitstraling of een moderne tegel look wilt, er is altijd wel een PVC vloer die bij jouw stijl past. Dit komt doordat PVC vloeren in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, wat ze erg flexibel maakt in termen van esthetiek. Ook zijn ze vaak voorzien van een geluiddempende laag, waardoor ze niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook comfortabel om op te lopen.

Een ander belangrijk aspect dat bijdraagt aan de populariteit van PVC vloeren is hun onderhoudsgemak. In tegenstelling tot houten vloeren, die regelmatig geschuurd en gelakt moeten worden, vereisen PVC vloeren weinig onderhoud. Een simpele veegbeurt of dweil is vaak al voldoende om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Dit maakt PVC vloeren bijzonder geschikt voor drukke huishoudens waar weinig tijd is voor intensief vloeronderhoud.

Verschillende soorten pvc vloeren

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Een populaire optie is de zelfklevende PVC vloer. Deze vloerbedekking is eenvoudig te installeren omdat je alleen de beschermfolie hoeft te verwijderen en de planken of tegels direct op de ondervloer kunt plakken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige installatiemethode.

Een andere veelgekozen variant is klik PVC. Deze vloeren maken gebruik van een kliksysteem waarbij de planken eenvoudig in elkaar klikken zonder dat er lijm nodig is. Dit systeem zorgt voor een stevige verbinding tussen de planken en maakt de installatie relatief eenvoudig en snel. Klik PVC vloeren zijn zeer duurzaam en kunnen goed tegen een stootje, wat ze ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes in huis.

Daarnaast zijn er ook losleggers beschikbaar. Deze vloeren worden los op de ondervloer gelegd zonder dat er lijm of kliksysteem aan te pas komt. Ze blijven op hun plaats door hun gewicht en de hoge wrijvingscoëfficiënt aan de onderkant van de planken of tegels. Losleggers zijn vooral handig in ruimtes waar flexibiliteit belangrijk is, zoals winkels of kantoren waar de indeling regelmatig verandert.

Eenvoudig zelf te leggen

Een van de grote voordelen van de PVC vloeren van Bricoflor is dat ze eenvoudig zelf te leggen zijn, zelfs zonder professionele hulp. Voor zelfklevende PVC vloeren hoef je alleen maar de beschermfolie te verwijderen en de planken of tegels op hun plaats te drukken. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en vlak is voordat je begint met het leggen van de vloer. Dit zorgt voor een optimale hechting en voorkomt problemen op de lange termijn.

Bij klik PVC vloeren is het installatieproces net zo eenvoudig. Begin met het leggen van de eerste rij langs een rechte muur en werk vervolgens rij voor rij verder door de planken in elkaar te klikken. Het kliksysteem zorgt voor een stevige verbinding tussen de planken, waardoor er geen lijm nodig is. Dit maakt het niet alleen makkelijker om te installeren, maar ook om eventueel later weer te verwijderen of vervangen.

Losleggers vereisen nog minder voorbereiding omdat ze simpelweg los op de ondervloer gelegd worden. Het enige waar je op moet letten is dat de planken of tegels strak tegen elkaar liggen om verschuiving te voorkomen. Omdat er geen lijm of kliksysteem aan te pas komt, kun je deze vloeren snel leggen en net zo snel weer verwijderen als dat nodig is.

Onderhoud en schoonmaaktips voor pvc vloeren

Het onderhouden van PVC vloeren is eenvoudig en kost weinig tijd. Regelmatig stofzuigen of vegen helpt om vuil en stof te verwijderen die krassen kunnen veroorzaken. Voor een grondigere reiniging kun je af en toe dweilen met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de beschermlaag van de vloer kunnen aantasten.

Een andere handige tip is om viltjes onder meubels te plaatsen om krassen te voorkomen wanneer je deze verplaatst. Dit geldt vooral voor zware meubels zoals banken en kasten. Door deze kleine voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je PVC vloer er jarenlang als nieuw uitziet.

Tot slot is het belangrijk om direct gemorste vloeistoffen op te ruimen om vlekken te voorkomen. Hoewel PVC vloeren waterbestendig zijn, kunnen bepaalde vloeistoffen zoals wijn of olie lelijke vlekken achterlaten als ze niet meteen worden verwijderd. Met deze eenvoudige onderhoudstips kun je langdurig genieten van je prachtige PVC vloer zonder al te veel moeite.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide