2623
PVC vloerentrends 2018
Gepubliceerd: 14-06-2018

Het ziet eruit als een laminaatvloer maar het is gemaakt van PVC. De betekenis van PVC is polyvinylchloride en dit is een kunststof die tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt voor de vloer. Een PVC vloer is de moderne opvolger van de laminaatvloer. Anno 2018 zien we steeds meer PVC vloeren en geloof ons, het is echt niet van een laminaatvloer te onderscheiden.

 

PVC is heel geschikt voor toepassing op de vloer. Het voordeel is dat het de uitstraling van laminaat heeft maar een aantal mooie voordelen ten opzichte van laminaat waardoor de PVC vloer enorm in populariteit groeit. Welke voordelen dit zijn vertellen we je hieronder.

Een PVC vloer heeft een hele sterkte toplaag waardoor er eigenlijk geen krassen of deuken in kunnen komen. Hierdoor kan deze vloer veel langer meegaan dan een laminaatvloer. Ook is een PVC vloer heel erg geschikt voor natte ruimtes zoals een badkamer omdat er geen hout in verwerkt is, wat wel het geval is bij een laminaatvloer.

Naast dat de vloer sterk is, is deze ook veel meer geluidsdempend dan een laminaatvloer. Vooral in een appartement geeft dit zo zijn voordelen. PVC is zeer hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast is PVC zeer duurzaam omdat er geen bomen voor hoeven worden gekapt en de vloer is volledig recyclebaar. Ook zijn PVC vloeren zeer geschikt bij vloerverwarming.

Het leuke aan PVC is dat je het in allerlei printen kunt verkrijgen. Houtlook, betonlook, tegellook of wat dacht je van een visgraatvloerlook. Voor elke woonstijl is wer wel een PVC vloer te verkrijgen.

Het leggen van een PVC vloer is net zo eenvoudig als een laminaatvloer. Het is namelijk gewoon een clicksysteem. Het mooie hiervan is dat je de vloer ook mee kunt verhuizen. Een PVC vloer kan ook geplakt worden. Wanneer je voor het clicksysteem kiest kan je de vloer gemakkelijk zelf leggen. Een plakvariant is wat lastiger te leggen maar deze variant is wel een stuk stiller dan de clickvariant, een overweging waard wanneer je nog onderburen hebt!

De PVC vloer is echt de trendvloer van 2018! Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een PVC vloer? Neem dan eens een kijkje op de website van Fredparket. Je zult versteld staan van de soorten prints, kleuren en verschillende typen PVC vloeren. Ben je om dan kan je natuurlijk gelijk jouw favoriete PVC vloer online bestellen in de webshop!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide