1316
Nieuwe vloer aanschaffen? Hier moet je op letten
Gepubliceerd: 20-04-2021

Heeft de vloer in jouw woning zijn beste tijd gehad? Dan overweeg je mogelijk om deze te vervangen. Voordat je de oude vloer verwijdert, moet je eerst een nieuwe vloer hebben. Sommige mensen weten direct welke vloer zij willen hebben, terwijl anderen er lange tijd over doen om de knoop door te hakken. Behoor jij tot de laatste groep? Dan kun je vast en zeker nog wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een vloer. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe vloer.Wat voor een vloer wil je?
Voordat je begint aan de zoektocht naar een nieuwe vloer, raden wij je je aan je eerst goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Je hebt namelijk nogal wat soorten om uit te kiezen. Zo kun je laminaat, vloerbedekking of tegels op jouw vloer leggen. Deze vloeren zijn al sinds jaar en dag populair en komen nog steeds in veel huizen voor. Toch zien we de laatste jaren dat steeds meer mensen voor een pvc vloer kiezen.

Eén van de voornaamste redenen dat pvc vloeren aan populariteit winnen, is omdat ze duurzaam zijn. Zo ligt de gemiddelde levensduur van deze vloeren rond de 20 à 30 jaar. Kies je voor een pvc vloer? Dan hoef je de komende jaren niet weer een nieuwe vloer te kopen. Bijkomend voordeel is dat er ontzettend veel mogelijk is met pvc. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rigide pvc vloer, maar ook voor terrazzo pvc. En dat is niet alles, want pvc is in vrijwel iedere denkbare kleur verkrijgbaar. Bijkomend voordeel van pvc is dat je zowel voor stroken als voor tegels kunt kiezen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Als je een nieuwe vloer koopt, is het prettig als je hier niet constant naar om hoeft te kijken. Bij een houten vloer is dit wel noodzakelijk. Zo moet je de vloer bijvoorbeeld regelmatig onderhouden om hem mooi te houden. Dit onderhoud moet op een speciale manier uitgevoerd worden, waardoor veel mensen dit niet zelf kunnen. In dat geval moet je een specialist inschakelen en dat brengt kosten met zich mee.

Kies je voor een pvc vloer? Dan hoef je hier eigenlijk helemaal niet naar om te kijken. Deze vloeren worden afgewerkt met een slijtlaag, waardoor ze jarenlang mooi blijven. Hierdoor is het – in tegenstelling tot houten vloeren – niet nodig om ze te onderhouden. Ook qua schoonmaken is pvc een stuk vriendelijker dan andere vloersoorten. Laat je per ongeluk een glas drinken of een bord eten vallen op deze vloer? Dan blijft het op de vloer liggen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor vlekken in jouw pvc vloer.

In welke ruimte komt de vloer te liggen?
Ben je er inmiddels uit welke soort vloer het moet worden? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook de kleur van de vloer nog bepalen. Veel mensen gaan hierbij af op hun eigen voorkeur. Begrijpelijk, maar dit is niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat de omvang van een ruimte meespeelt bij het bepalen van de kleur van een vloer. Leg in een kleine ruimte bij voorkeur een lichte vloer. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. In een grote ruimte geniet een donkere, warme kleur juist de voorkeur. Met zo’n vloer oogt de ruimte namelijk kleiner en dat draagt bij aan de sfeer in huis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide