994
Kiezen tussen een lijm PVC vloer of een klik PVC

Je staat op het punt de nieuwe woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer om te toveren tot een stijlvolle ruimte met een splinter nieuwe PVC vloer. Maar welke installatie is daar nou het meest geschikt voor? Wij leggen je haarfijn uit wat de voornaamste verschillen zijn tussen een lijm PVC vloer en een klik PVC vloer, zodat u na het lezen van dit artikel direct weet, welke vloer het meest geschikt is voor u.

Lijm PVC vloer

rs61966_shooting-virtuo-baita-medium_kopiëren.jpg

Een belangrijke factor voor een lijm PVC vloer is het feit dat de ondergrond volledig egaal moet zijn. De vloer moet vlak zijn en vrij van stof, vuil en vet. De ondergrond zal dus altijd moeten worden geëgaliseerd door een professional.

Een lijm PVC vloer plaatsen is een lastige klus, en wordt alleen gedaan door echte vakmannen. Dit lijkt voor sommige misschien een groot nadeel, maar een lijm PVC vloer, heeft op zijn beurt ook grote voordelen.

Voordelen lijm PVC vloer

Deze vloer heeft naast een egale ondergrond, geen specifieke ondervloer nodig. Daarnaast is de lijmvloer opgebouwd uit zeer dun materiaal en wordt dus zeer strakgelegd. Bovendien kan door dit dunne materiaal, het meeste baat worden gehaald uit uw vloerverwarming. Bij een klikversie zal de warmte er iets langer over doen om door de planken te dringen. Zodra de lijm PVC vloer is geplaatst, blijft deze mooi op zijn plek zitten, maar kan niet meer vewijderd worden. Wilt u dus gaan voor een lang rendement van uw vloer, zal een lijm PVC vloer de beste keuze zijn.

Klik PVC vloer

rs26295_wood-4-corner_kopiëren.jpg

Voor hobby klussers en doe-het-zelvers is een klik PVC vloer de perfecte uitkomst. Door het handige kliksysteem is de vloer namelijk in een mum van tijd te leggen. In vergelijking met een lijm vloer, heeft een klik PVC vloer, wel een ondervloer nodig. Dit bestaat uit een folie van een paar milliters. Door de klikverbinding, is de plank van een klikvloer altijd een stuk dikker dan een plakvoer.

Voordelen klik PVC vloer

Dat de klikvloer veel eenvoudiger te leggen is, is duidelijk. Bovendien zult u met een klikvloer tamelijk goedkoper uitkomen als u de installatie volledig in eigen handen neemt. Waar de aanschaf van een plakvloer goedkoper is, zal de installatie veel duurder uitkomen. Daarnaast kunt u de klikvloer ook makkelijk uit elkaar halen en weer in een andere ruimte plaatsen. Wilt u dus graag alles zelf in huis doen en goedkoper uitkomen, is dit uw beste optie.

Welke vloer is uw favoriet geworden?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners