1684
Je PVC vloer schoonmaken doe je zo!

Door de jaren heen heeft de PVC vloer zich ontpopt tot één van de favorieten vloeren onder de Nederlanders. De ene na de andere prachtige PVC vloer wordt aan het assortiment van vloeren aanbieders toegevoegd. Stiekem best logisch, want het zijn mooie vloeren, prijs technisch is het interessant én ze zijn makkelijk te onderhouden. Maar hoe kun je het beste je PVC vloer schoonmaken? Dat vertellen we je hieronder!

 

Hoe maak je een PVC vloer schoon?

Om zo lang mogelijk plezier van je PVC vloer te hebben, is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Gelukkig is dit geen ingewikkelde opgave, maar je moet het wel even weten. Als je jouw vloer op een verkeerde manier schoonmaakt, bestaat de kans dat je vloer (onnodig) beschadigd raakt. Dat wil je natuurlijk niet, dus hoe moet het dan wel? 

Begin allereerst met het stofzuigen van je vloer zodat het vuil alvast verdwenen is. Zeker vuil zoals zand is funest voor je vloer, omdat dit krassen kan veroorzaken. Weg ermee dus! Daarna ga je aan de slag met een dweil en lauwwarm water. In de meeste gevallen is alleen water voldoende. Als je vloer er ernstig aan toe is of je vindt het fijn om toch wat schoonmaakmiddel te gebruiken: gebruik dan een klein scheutje. Tot slot is het belangrijk om niet te veel water te gebruiken bij het dweilen. 

Welke schoonmaakmiddelen gebruik je voor je PVC vloer?

Als je dat kleine scheutje schoonmaakmiddel aan je lauwwarme water toevoegt, is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar ieder schoonmaakmiddel kunt gebruiken. Hoewel allesreiniger doet vermoeden dat je dit overal voor kunt gebruiken, is dit zeker niet het geval voor je PVC vloer. Ook groene zeep is geen goed idee. In beide gevallen zit een te hoge concentratie zeep. Hierdoor kan het strepen of zelfs een waas op je vloer achterlaten. Zonde! Gebruik daarom een speciale PVC vloerreiniger of schoonmaakazijn. Beide producten kunnen absoluut geen kwaad voor je vloer. 

Wat te doen bij vlekken op je PVC vloer?

Als je iets hebt laten vallen op je vloer of er is al een vlek ontstaan, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk in actie komt. Verwijder de plek dus zo snel mogelijk, want anders kan het in je vloer gaan trekken. In de meeste gevallen kun je de vlek gewoon verwijderen met een schone en droge doek. Als je het idee hebt dat de vlek al ingetrokken is, dan kun je aan de slag met PVC reiniger of schoonmaakazijn. Doe een klein beetje schoonmaakazijn of PVC reiniger op de vlek, laat het een paar minuten intrekken en verwijder het vervolgens met een natte doek. Tot slot ga je er nog één keer overheen met een schone natte doek en je vloer is (als het goed is) gered!

Tips om je PVC vloer zo lang mogelijk mooi te houden 

  • Tip 1: zorg dat je een deurmat hebt. Hierdoor blijft een groot deel van het vuil buiten je huis. 
  • Tip 2: reinig je vloer nooit met een stoomreiniger. De temperaturen van een stoomreiniger kunnen zo hoog oplopen, waardoor je vloer aangetast wordt of er vlekken ontstaan. 
  • Tip 3: gebruik geen chloor, bleek, allesreiniger of groene zeep voor je vloer. Al deze producten zijn slecht voor je vloer
  • Tip 4: zorg dat het water waarmee je de vloer schoonmaakt niet te heet is. Ook dit tast je vloer aan. Lauwwarm is perfect!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners