3176
Een strak interieur met PVC vloeren
Gepubliceerd: 11-06-2018 Laatste update: 08-05-2022

Wil je de uitstraling van een luxe houten vloer combineren met alle voordelen van PVC? Neus dan eens rond in het assortiment PVC vloeren van Gamma. De PVC vloeren zijn namelijk niet te onderscheiden van hout, of tegels, maar brengen wel alle voordelen van een PVC vloer met zich mee. Zo heb je het beste van beide werelden.

Natuurlijke uitstraling
De PVC vloeren van Gamma zijn namelijk bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Wat natuurlijk ideaal is om een natuurlijke uitstraling in de woning te creëren. Niet alleen in de woonkamer, maar ook keuken, hal of slaapkamer kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met een mooie PVC vloer. Is toch net weer wat anders dan die koude vloertegels of dat vervelende laminaat.

Voordelen van een PVC vloer
De kwaliteit van een PVC vloer is bij uitstek geschikt voor de woning. Het is ijzersterk, waterafstotend en heeft ook nog eens een akoestische demping. De vloeren zijn geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling en blijven lang mooi wanneer de juiste schoonmaakproducten gebruikt worden. Je kunt de vloeren gemakkelijk leggen en ze zijn beschikbaar in allerlei kleuren, patronen en motieven. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk je hele woning zou kunnen bedekken met PVC vloeren. Een specifieke stijl voor de badkamer, een andere stijl voor de keuken en bijvoorbeeld een fijne natuurlijke look voor de andere ruimtes in huis. Het is ook niet voor niets dat PVC veel gebruikt wordt in de projectmarkt.

Verschillende soorten PVC
Je kunt PVC vloeren in verschillende uitvoeringen verkrijgen. Zo heb je een Drybackvariant; de variant waarbij de bestaande vloer geëgaliseerd dient te worden, of de Click variant die je gemakkelijk op de huidige ondervloer kunt plaatsen. Naast de Dryback of Click PVC vloeren zijn er ook nog Magneet vloeren, Looselays en zelfs zelfklevende PVC vloeren beschikbaar. Zo kun je het leggen van de vloer overlaten aan een professional, maar kun je ook gewoon zelf aan de slag gaan.

Het leggen van een PVC vloer
PVC vloeren komen in verschillende soorten, motieven en structuren. Zo zijn de vloeren leverbaar van 2 tot 3 millimeter en kun je uit allerlei stijlen kiezen. Bepaalde PVC vloeren moeten op een specifieke manier gelegd worden. Dit houdt in dat de bestaande vloer helemaal geëgaliseerd moet worden voordat de PVC vloer gelegd wordt. Andere PVC vloeren (de Click vloer bijvoorbeeld) kunnen weer gemakkelijk over de bestaande vloer gelegd worden. Vraag bij twijfel gewoon altijd even de hulp van de professional!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide