1068
Een nieuwe PVC vloer leggen: hier moet je op letten
Gepubliceerd: 18-05-2023

Het leggen van een nieuwe PVC vloer is een spannend project dat je woning een frisse en moderne uitstraling kan geven. PVC vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en eenvoudige onderhoud.

Voordat je echter begint met het leggen van een PVC vloer, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het leggen van een nieuwe PVC vloer.

De ondervloer: een stevige basis

Voordat je de PVC vloer gaat leggen, is het essentieel om te zorgen voor een stevige en egale ondervloer. De kwaliteit van de ondervloer heeft invloed op het uiteindelijke resultaat en de levensduur van de PVC vloer. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en vrij van oneffenheden is. Indien nodig, repareer scheuren en vul gaten op voordat je de nieuwe vloer gaat leggen. Een goede ondervloer zorgt voor een stabiele basis en voorkomt dat de PVC vloer gaat verschuiven of kraakt.

inspiratiebrochures1.png

Kies de juiste PVC vloer

Bij het kiezen van een PVC vloer is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten:

1. Kwaliteit en dikte

Let op de kwaliteit en dikte van het PVC materiaal. Een dikkere PVC vloer biedt over het algemeen betere geluidsisolatie en duurzaamheid. Kies voor een PVC vloer met een slijtlaag die past bij de beoogde ruimte en het verwachte gebruik. Voor drukke ruimtes zoals de hal of keuken is een dikkere slijtlaag aan te raden.

2. Design en stijl

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan designs en stijlen. Kies een design dat past bij jouw persoonlijke smaak en interieur. Of je nu de voorkeur geeft aan een houtlook, tegelpatroon of een abstract design, er is altijd een PVC vloer die bij jouw wensen past. Kijk hier voor de gehele collectie. 

3. Installatiemethode

Er zijn verschillende installatiemethoden voor PVC vloeren, zoals verlijmen, klikken of zelfklevend. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Verlijmen zorgt voor maximale stabiliteit, terwijl klikken en zelfklevende vloeren gemakkelijker te installeren en te verwijderen zijn. Kies de installatiemethode die het beste past bij jouw vaardigheden en de specifieke behoeften van de ruimte.

4. Onderhoudsgemak

Een van de voordelen van PVC vloeren is het eenvoudige onderhoud. PVC vloeren zijn bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken. Let op de specifieke reinigings- en onderhoudsinstructies van de PVC vloer die je over de vloer kiest. Sommige PVC vloeren vereisen speciale reinigingsmiddelen of -methoden, terwijl andere vloeren gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt met een stofzuiger en een vochtige doek. Kies een PVC vloer die past bij jouw levensstijl en onderhoudsbehoeften. 

Professionele installatie of doe-het-zelf?

Bij het leggen van een nieuwe PVC vloer heb je de keuze tussen het inschakelen van een professionele installateur of het zelf uitvoeren van de installatie. Het is belangrijk om je vaardigheden en ervaring in overweging te nemen bij het nemen van deze beslissing. Hoewel het zelf leggen van een PVC vloer mogelijk is, vereist het nauwkeurig meten, snijden en plaatsen van de vloerdelen. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het raadzaam om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de vloer op de juiste manier wordt gelegd.

Lees meer over PVC vloeren op de website

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide