1535
Dit is het meest onderhoudsvriendelijke interieur
Gepubliceerd: 01-12-2021

Iedereen heeft het steeds over het hebben van een trendy interieur, maar het liefst willen we natuurlijk allemaal een zo praktisch mogelijk interieur, nietwaar? Eentje waarbij schoonmaken en het schoonhouden ervan een eitje is en je niet veel meer energie kost dan nodig is. Een interieur waarin geleefd mag worden en waarbij je niet in paniek naar de keuken hoeft te rennen als er een glas omvalt, uit angst voor blijvende vlekken. Zo’n interieur, daar dromen wij van! Maar hoe kun je dit het beste bereiken? Er zijn een aantal elementen waar je op kunt letten die jouw interieur zo onderhoudsvriendelijk mogelijk maken. Schrijf je mee?

De pvc-vloer

We starten uiteraard met de vloer, want deze verzamelt het meeste stof en andere dingen die op de grond terecht komen. Een pvc-vloer is het gemakkelijkst in onderhoud, omdat je deze enkel hoeft te stofzuigen om deze schoon te houden. De vloer zelf houdt geen vuil vast, dus bacteriën maken geen kans. Ook kun je de vloer gemakkelijk reinigen met een dweil en wat water, waarvoor je niet eens echt reinigingsmiddel nodig hebt. Een bijkomend voordeel is dat pvc vloeren in allerlei uitvoeringen te vinden zijn, dus neem eens een kijkje bij pvcvloerenonline.nl voor de verschillende opties.

Je meubels

Het uitkiezen van meubels is lastig, zeker omdat er geen enkel meubelstuk onderhoudsvrij is en tegelijkertijd goed bestand tegen vlekken. Zo kan een leren bank bijvoorbeeld goed tegen vlekken en deze wordt door de jaren heen steeds mooier. Je moet deze alleen wel eens in de zoveel tijd even behandelen, zodat het leer soepel blijft en er mooi uit blijft zien. Je kunt ook kiezen voor kunstleren meubels, alleen gaan deze iets minder lang mooi mee en krijgen deze nooit dezelfde uitstraling als echt leren meubels. Stoffen meubels hoef je nauwelijks te onderhouden, maar zijn dan ook wel weer aardig vlekgevoelig. Het is dus maar net wat er in jouw huishouden nodig is, om deze keuze te maken.

WIN-VLOERKLEED.png

Gebruik een luchtreiniger

Ze komen steeds meer in beeld, maar niet ieder huishouden heeft een luchtreiniger staan. Door het gebruik van een luchtreiniger zorg je er eigenlijk voor dat alle bacteriën en rondvliegende stofdeeltjes verwijderd worden. Hierdoor zal je echt minder hoeven afstoffen in huis en is de stofzuiger minder hard nodig. Ook zal het frisser ruiken, doordat vieze geurtjes verwijderd worden. Hierdoor blijft je huis frisser op de langere termijn en hiervoor hoef je niets extra’s te doen. Ideaal!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide