4780
PVC vloeren
Gepubliceerd: 19-04-2019
Je komt ze steeds vaker tegen: PVC vloeren. Al zie je een PVC vloer waarschijnlijk aan voor een houten vloer of een tegelvloer. De print op PVC vloeren is namelijk bijna niet van echt te onderscheiden. Benieuwd naar de kenmerken? Wij geven je de 5 belangrijkste voordelen van PVC vloeren:

1. Mooi
Een vloer kan nog zo praktisch zijn; smaken verschillen. Als de vloer niet naar jouw smaak is dan word je daar niet gelukkig van. Op ieder potje past een deksel. Dat geldt natuurlijk ook voor PVC vloeren. De prints op PVC (dat overigens staat voor Polyvinylchloride, een synthetische stof die goed te bewerken is) zijn eigenlijk niet van echt te onderscheiden. PVC vloeren betonlook passen mooi in een industrieel interieur, terwijl je met PVC vloeren visgraad juist voor een trendy uitstraling zorgt!

2. Vloerverwarming
In steeds meer woningen wordt vloerverwarming aangelegd. Van die vloerverwarming profiteer je het beste als de vloer de warmte goed geleid: en laat dit nu precies zijn wat PVC doet. Ook zonder vloerverwarming merk je dat al. De vloer voelt warm onder je blote voeten aan, omdat deze de omgevingstemperatuur aanneemt. Eén van de belangrijkste voordelen van PVC vloeren is dus dat je het heel goed kunt combineren met vloerverwarming. De gelijmde variant is net iets dunner en geleid daardoor nog beter.

inspiratiebrochures1.png

3. Duurzaam
PVC vloeren gaan lang mee, omdat ze een uiterst sterke toplaag bevatten: sterker dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Dat maakt dit type vloer ideaal voor gebruik in een huishouden met kinderen of huisdieren! De toplaag is slijt- en krasvast en kan daarom prima tegen een stootje. Heeft je vloer toch een beschadiging opgelopen? Als je voor een klik-PVC vloer hebt gekozen, vervang je in dat geval simpelweg een aantal stroken.

4. Eenvoudig in onderhoud
PVC vloeren leggen gebeurt veelal door een vakman, zeker wanneer er in jouw woning sprake is van vloerverwarming. Vervolgens heb je aan het onderhoud weinig werk! Eens per jaar behandelen met een cleanser is vaak meer dan voldoende. Omdat de PVC vloer een glad oppervlak heeft en geen hout bevat, is deze goed bestand tegen vocht. Gebruik dit type vloer daarom zeker in de keuken of badkamer; even stofzuigen of dweilen en hij ziet er weer als nieuw uit!

5. Geluiddempend
Tot slot is één van de belangrijkste voordelen van PVC vloeren dat deze zeer geluiddempend zijn. Ze werken extra geluiddempend en zijn daardoor uiterst geschikt voor het gebruik in appartementen en gezinswoningen. Maar ook wanneer je in een vrijstaand huis woont, heb je plezier van deze prettige eigenschap: voetstappen klinken minder luid dan op een houten of stenen vloer! Terwijl PVC vloeren er dankzij de natuurgetrouwe prints nét zo uitzien. Als dat de keuze niet gemakkelijk maakt…
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide