10190
4 verschillen tussen Marmoleum en PVC vloeren.
Gepubliceerd: 31-08-2020

Marmoleum of PVC, welke vloer moet je nou kiezen? Ze zijn beide praktisch, mooi, duurzaam, goed in combinatie met vloerverwarming en ook nog eens super stil. Dus waar zit het verschil in? In dit artikel geven we je 4 verschillen tussen een Marmoleum vloer en een PVC vloer. Wie weet helpt het in jouw keuze.

Wat is het verschil in materiaal tussen Marmoleum en PVC?

Marmoleum is echt een duurzaam product, want het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, kurk, hars en jute. Super goed voor de natuur en een milieubewuste keuze. PVC bestaat voornamelijk uit kunststof, maar is tegenwoordig ook in een ‘groene’ variant te verkrijgen en dus net zo duurzaam als Marmoleum. Wat is dan eigenlijk het verschil? Marmoleum is nog niet zo hip als PVC tegenwoordig, omdat je Marmoleum misschien kent van je oude gymzaalvloer.

Wat is het verschil in onderhoud tussen Marmoleum en PVC?

Beide vloeren zijn sowieso goed te onderhouden, al ben je met de ene wat sneller klaar dan de ander. Bij een Marmoleum vloer is het belangrijk om rekening te houden met agressieve schoonmaakmiddelen. Die doen de vloer namelijk weinig goeds. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen gemaakt voor Marmoleum, gebruik die ook echt! Een PVC vloer daarentegen is vrij eenvoudig te onderhouden met een stofzuiger, bezem of een dweil en heeft ook geen speciaal onderhoud nodig. Let wel op de hoeveelheid water die je gebruikt met het dweilen, teveel is nooit goed. 

inspiratiebrochures1.png

Wat is het verschil in geluid tussen Marmoleum en PVC?

Als een Marmoleum vloer op de juiste ondervloer wordt gelegd, wordt er voldaan aan de geluidnorm van 10 decibel. Een PVC vloer daarentegen is nagenoeg helemaal stil. Dat helpt je misschien in je keuze.

Wat is het verschil in beschadigingen tussen Marmoleum en PVC?

Het komt vaker voor dan je denkt, iets op de grond laten vallen. Oeps! Gelukkig is Marmoleum van nature een massief materiaal en zeker bestand tegen een stootje. Een PVC vloer is wat gevoeliger, wees daar ook zeker voorzichtiger mee. Deze kan zeker ook tegen een stootje hoor, maar ga het niet uittesten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide