4438
Piet Boon ode
Gepubliceerd: 29-09-2012 Laatste update: 28-08-2017

Rust en harmonie in huis creëer je door de vloer vloeiend van het ene vertrek naar het andere te laten doorlopen. Om dit effect te bereiken zijn eigenlijk alle vloeren geschikt, mits in dezelfde of bijpassende kleur toegepast. Wel hangt de keuze voor het materiaal af van de functie die een ruimte vervult. Elk huis heeft verschillende slijtgebieden. De gang, de trap, de overloop en het gedeelte bij het aanrecht zijn druk bevolkt gebied; de vloer moet hier tegen een stootje kunnen en niet in mum van tijd gebruikssporen vertonen. Dat geldt minder voor badkamers en slaapkamers. Voor de begane grond is de gietvloer een sterke optie, waarvan de variant van topontwerper Piet Boon de nieuwste aanwinst op dit gebied is. Het is een stoere pasta geworden met een matte uistraling, wat een industrieel karakter aan een ruimte geeft. De gietvloer is onderhoudsarm en sterk, ideaal voor het harde werk.

Piet Boon Ode
Ook marmoleum en linoleum zijn sterke materialen die in talloze dessins en kleuren verkrijgbaar zijn. De nieuwste innovatie op dit gebied is een linoleum gecombineerd met kurk, een honderd procent natuurlijk product. Bijzonder hieraan is dat het een opvallende reliëfstructuur heeft, waarbij glans, mat, ruw en glad elkaar afwisselen. Zoals met elke structuur, geeft dit steeds een andere aanblik. Er is ook een licht gestructureerde variant, die matter is. Ook marmoleum is een veel gekozen vloerbedekking, mede door de gevarieerde collectie. Er zijn veel nieuwe nuances groen bij gekomen, een kleur die steeds vaker in het interieur opduikt. Speciaal voor de meisjeskamer is er een bijzondere kleur roze ontworpen, die ook in de tienerkamer nog mooi staat. Houd je meer van de kracht van een industriële look of ben je op zoek naar iets straks, dan is er effen zwart, verschillende gemarmerde bruin- of paarstinten en een bijzonder nieuw streepdessin.

Het nabootsen van andere vloeren gebeurt als vaker in de vloerenindustrie. Denk maar aan laminaat met een vloertegelprint. Nu is er ook een kurkvloer met steen motief en metaaltinten; niet van echt te onderscheiden en met de eigenschappen van kurk: isolerend, slijtvast, geluiddempend. Ook nieuw is de paneelvloer in uiteenlopende dessins. Door de afmetingen van de berkenhouten panelen - 50x50 cm, 75 x 75 of 100 x 100 cm - doen ze denken aan plavuizen. De vloer kan los, ook op vloerverwarming, worden gelegd en in elke denkbare kleur worden geleverd. Ook metallic finishes en super hoogglans. én er kunnen bijpassende matte muurverf, en plinten worden bij besteld.

Bron: Perscentrum Wonen

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide