3451
Gietvloeren, nu al de trend van 2019
Gepubliceerd: 23-01-2019 Laatste update: 11-02-2019

Waarom groeit de gietvloer zo sterk in populariteit? Daar zijn heel wat redenen voor te bedenken. De strakke look, het comfort, de praktische kanten, de gouden mix met vloerverwarming… Ben jij de volgende met een gietvloer in je huis?

 

The looks

inspiratiebrochures1.png

Veel strakker wordt het niet: een gietvloer is bijna als het spiegeloppervlak van een meertje in de donkere nacht. Geen planken, geen naden, geen oneffenheden. Zelfs geen drempels bij de deur, want met een gietvloer zijn alle ruimtes prachtig met elkaar verbonden. Zo brengt een coatingvloer veel rust in huis, zowel in een modern als industrieel interieur.

Makkelijk schoon te maken

Een logisch gevolg van een vloer zonder kieren en gaten is dat je deze gemakkelijk schoon maakt. Daarom is de gietvloer ook zo fijn in de keuken en eetkamer. Vetspetters en tomatensaus veeg je zó weg, terwijl tapijt en houten vloeren daar heel wat hinder van ondervinden. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het type gietvloer en de kwaliteit ervan. Ben jij benieuwd naar een gietvloer? Neem voor meer informatie alvast eens kijkje op coatingvloer.nl

Waterdicht

De meeste coatingvloeren zijn waterdicht. Je kunt ze dus ook heel goed door laten trekken naar de badkamer en het toilet! Soms wordt kunsthars zelfs op de wanden van de badkamer gebruikt voor een strak effect.

In alle kleuren

Kies je voor een PU-gietvloer (Polyurethaan), dan kun je helemaal zelf bepalen welke kleur deze krijgt. Er kunnen zelfs logo’s en vloerschilderingen in worden verwerkt! Niet elk materiaal is zo veelzijdig als PU, maar over het algemeen heb je veel mogelijkheden.

Makkelijk te leggen

Omdat gietvloeren niet meer dan een paar millimeter dik zijn, kunnen ze indien gewenst vaak gewoon op de bestaande ondervloer worden gelegd. Dat scheelt veel gedoe! De hoogteverschillen zijn zo klein dat zelfs deuren soms niet hoeven te worden bijgeschaafd na de vloerrenovatie. Dankzij de zelf nivellerende werking van de coatingvloer is egalisering naderhand niet nodig. Dit alles bij elkaar maakt het leggen een stuk minder arbeidsintensief dan bij tegelvloeren.

Meer slijtvast dan hout

In welke mate een gietvloer gevoelig is voor scheuren en beschadigingen, hangt af van het type materiaal dat je kiest en de kwaliteit ervan. Ook al bestaan hier grote verschillen tussen, een coatingvloer is in de regel meer slijtvast dan een houten vloer. Tegels zijn nog een stukje sterker. Een nadeel van een gietvloer is wel dat het oppervlak zo mooi glad is, dat je beschadigingen met een bepaald lichtinval net iets beter ziet dan bij vloeren met naden of knoesten.

Vloerverwarming

Een coatingvloer voelt niet koud aan je voeten. Maar wil je het graag nog een beetje warmer maken, dan laat je er eenvoudig vloerverwarming onder aan brengen! Vloerverwarming en gietvloeren gaan goed samen.

En…

Afhankelijk van welke gietvloer je kiest zijn er nog meer voordelen te noemen. Zo werkt PU brandvertragend, en zijn veel varianten geluiddempend. Ze zijn hard, maar vaak toch enigszins elastisch: dit loopt lekker en je hebt niet snel een deuk in de vloer wanneer je iets laat vallen! 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide