2094
Gietvloer
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 27-04-2017

In winkels en badkamers zie je ze steeds vaker, maar nu ook in de andere vertrekken van het huis zoals de woonkamer en de slaapkamer. Gietvloeren zijn een trend geworden. Voorheen waren het vooral de consumenten die van een strakke stijl houden die de gietvloer waardeerden. Tegenwoordig zie je ze niet alleen in strakke moderne interieurs, want de gietvloer is zeker ook geschikt voor de klassieke romantische inrichting.

Wat zo mooi is aan een gietvloer, is dat het een naadloos, strak vloersysteem is. Het kent geen voegen, naden, randen of poriën. Dat maakt de gietvloer niet alleen strak en tijdloos, maar heeft daarmee ook een andere kwaliteit: stof, vuil, ongedierte of bacteriën hebben geen kans zich te hechten en vloeistoffen als water, wijn en zure dranken dringen niet de gietvloer in. Dit maakt dat de gietvloer hygiënisch, gemakkelijk en goedkoop te onderhouden is.

De twee meest voorkomende gietvloeren zijn: de polyurethaan en de epoxy gietvloer. Ze worden in dunne lagen (ca. 2mm) over bestaande vlakke ondervloeren gegoten en vormen na uitharding een naadloze, gesloten egale laag met bijzondere eigenschappen. De gietvloer is zogenaamd "zelfnivellerend". Dat wil zeggen dat het vloeibare materiaal na opbrengen op de ondervloer en na het zo goed mogelijk verdelen hiervan zelf uitvloeit tot een strakke, vlakke gekleurde laag.

Na het uitvloeien harden gietvloeren snel uit en zijn dus vlug in gebruik te nemen. Ze kunnen op vele typen ondergronden worden toegepast, mits deze vlak zijn en de optredende belasting kunnen dragen. Als ondergrond komen onder andere in aanmerking: cementdekvloeren zoals deze normaal in de woningbouw worden gelegd, houtplaat, tegels en plavuizen.

Nu het hoogzomer is denk je waarschijnlijk niet aan vloerverwarming, maar de gietvloer is hier uitermate geschikt voor. Een vloerverwarming is overigens niet noodzakelijk, want de gietvloer neemt al van zichzelf gemakkelijk de omgevingstemperatuur aan. De vloer voelt daardoor altijd warm en behaaglijk aan.

De gietvloer van Senso is leverbaar in veel verschillende kleuren. Erg populair op dit moment zijn kleurschakeringen die een basic betoneffect opleveren. Je kiest in dit geval voor een combinatie van lichte en donkere grijstinten. Maar er zijn natuurlijk ook andere kleurcombinaties mogelijk. Want of je nu voor één kleur kiest of een combinatie van kleuren het resultaat is altijd verbluffend.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide