4896
Een industriële vloer met epoxy vloercoating

Al een paar jaar is de industriële woontrend niet meer weg te denken. Niet zo gek ook want het is een stoere trend die een breed publiek aanspreekt. De meubels en accessoires binnen de industriele woontrend zijn robuust, vaak groot en hebben een ruwe uitstraling. Ook met de vloer kan je je interieur een industriële uitstraling geven, bijvoorbeeld door te kiezen voor betonlook tegels, een gietvloer of een epoxy vloercoating. Deze worden onder meer toegepast in woonkamers en badkamers maar ook voor keukens en garages. Wat dat is vertellen we je hieronder.

 

Je hebt ze vast wel eens gezien, op tv of in de bladen, van die supergave lofts met zo'n grijs/witte vloer. Vaak zijn dat betonlook of gietvloeren. Zo'n vloer is superstrak en geeft een heel stoer karakter aan het interieur. Nadeel zijn de hoge kosten van zo'n vloer. Het is specialistisch werk dat al gauw tot 200 euro per m2 kost.

Eenvoudig zelf aan te brengen en stukken voordeliger is een epoxy vloercoating waarmee je in een handomdraai een vloer met een industriële look creeert. De vloercoating die op kleur wordt geleverd en meestal in 2 lagen wordt opgebracht ligt qua prijs tussen de 8 en 12 euro per m2. Vele malen goedkoper dus dan een "echte" gietvloer.

Een epoxy vloercoating is ook uitstekend geschikt voor wanden en kan op de meeste ondergronden worden aangebracht. Denk aan beton of steen maar ook op hout en bestaande tegelvloeren. Epoxy is naadloos, slijtvast en heel goed te reinigen. 

Let wel op het type vloercoating dat je aanschaft. Sommige bevatten oplosmiddelen wat het aanbrengen een ongezond klusje maakt of ze moeten zelf op kleur worden gemengd wat vaak geen ideale dekking en kleurechtheid oplevert. Let er ook op of er een primer benodigd is. Dit kan de vloer dubbel zo duur maken.

De vloer en wandcoatings van Mr.Boat bevatten geen oplosmiddelen en zijn watergedragen. Ze hebben zelden een primer nodig en zijn eenvoudig zelf aan te brengen met een roller door het volgen van het stappenplan en handige instructievideo. De vloercoatings zijn verkrijgbaar in vrijwel alle RAL kleuren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners