2807
De voordelen van een gietvloer
Gepubliceerd: 28-09-2018

Een gietvloer is een prachtige toevoeging aan je interieur. Het laat alle meubels beter uitkomen en het oogt een stuk ruimtelijker. De naadloze, strakke look zorgt voor een moderne uitstraling. En dat staat goed in elke kamer! Daarnaast heeft een gietvloer nog veel meer voordelen:

 

Een gietvloer is onderhoudsvrij

inspiratiebrochures1.png

Het is heel eenvoudig om een gietvloer schoon te maken. Vetspetters trekken er bijvoorbeeld niet in. Dat is heel handig voor in de keuken! Je hebt alleen maar een vochtig doekje nodig om vuil eraf te halen. De toplaag van de kunststof vloer is ook ongevoelig voor de meeste chemische middelen. Dit maakt de vloer zo goed als onderhoudsvrij.

Een gietvloer gaat lang mee

Gietvloeren kunnen wel tegen een stootje. Het heeft namelijk een slijtvaste eigenschap. De vloer zal daarom niet snel beschadigen. Ook is het licht elastisch, waardoor er minder snel deukjes ontstaan. Zo’n vloer kan dus met gemak jaren lang meegaan!

Een gietvloer is waterdicht

Wist je dat je een gietvloer ook in de badkamer kunt aanleggen? Het is namelijk volledig waterdicht! Je kunt het zelfs door laten lopen in een mooie inloopdouche. Dit ziet er heel strak en luxe uit. Aanrader!

Een gietvloer is geschikt voor vloerverwarming

Als je een hekel hebt aan koude voeten, is een gietvloer absoluut een goede keuze. Het materiaal zelf voelt namelijk heel aangenaam aan. Ook is het geschikt voor vloerverwarming! Dit is heel fijn voor in de woonkamer, slaapkamer of badkamer.

Een gietvloer dempt geluid

De vloer heeft een geluiddempende eigenschap. Dit zorgt ervoor dat er minder geluidsoverlast zal zijn binnen het huis. Ook de (onder)buren kunnen dit zeker waarderen. Leg een gietvloer niet alleen aan in de kamers, maar ook in de gangen. Hiermee krijg je het beste effect.

Een gietvloer is brandvertragend

Een brandvertragende vloer geeft je een veilig gevoel. Het is daarom niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor bedrijven. Het geeft een beetje extra tijd om de brand te blussen en het pand te redden.

Een gietvloer is beschikbaar in allerlei kleuren

Bij een gietvloer denk je waarschijnlijk aan een grijze of witte kleur. Maar wist je dat er nog veel meer kleuren verkrijgbaar zijn? Van bruin tot zwart, van rood tot blauw. En als jouw ideale tint er niet tussen zit, kun je het gewoon laten mengen! Verdiep je eens in alle mogelijkheden en kijk op de website van het bedrijf Van Hollandse Bodem. Zij kunnen je ook persoonlijk advies geven!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide