792
Welke vloer past het best bij mijn interieur?

De vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je woning en vormt als het ware de basis van je interieur. Het uitkiezen van een geschikte vloer is dan ook een moeilijke taak waar je voldoende aandacht aan moet besteden. Om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt, bespreken we in dit artikel de verschillende soorten vloeren en geven we aan in welke interieurstijl ze passen.

Een nieuwe vloer uitkiezen

Tijdens je zoektocht naar de ideale vloer moet je met een aantal factoren rekening houden. Eerst en vooral is het belangrijk voor welke ruimte je een vloer zoekt. In de badkamer of de keuken plaats je best een waterdichte en onderhoudsvrije ondergrond, terwijl de vloer van de woonkamer dan weer tegen een stootje moet kunnen. De kleur van de vloer is verder erg bepalend voor de sfeer van de ruimte. Een warme donkere kleur straalt gezelligheid uit en een zachte tint zorgt voor een luchtige sfeer. Tenslotte is de materiaalkeuze van cruciaal belang. Elk materiaal beschikt namelijk andere kenmerken en heeft een eigen unieke uitstraling.

Een PVC vloer

PVC vloeren zijn razend populair. Een PVC vloer combineert namelijk de voordelen van kunststof met een prachtige natuurlijke uitstraling. Een houtlook PVC vloer valt nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Deze vloer staat dan ook uitstekend in een landelijke omgeving en straalt rust en gezelligheid uit. Een strak modern of industrieel interieur kan je mooi combineren met een betonlook PVC vloer of met PVC tegels. Deze natuurgetrouwe donkere vloer versterkt de uitstraling van de kamer en gaat helemaal in het interieur op. Een donkere vloer staat trouwens prachtig in een interieur met meubels en accessoires in warme kleuren. Op deze manier creëert u een ruimte die huiselijkheid uitstraalt en er toch stoer en robuust uitziet.

Laminaat

Net zoals PVC vloeren zijn laminaatvloeren in verschillende kleuren, patronen en diktes verkrijgbaar. In een modern of industrieel interieur kan je een betonlook laminaatvloer plaatsen. Houtlook laminaat staat dan weer mooi in een natuurlijke omgeving. De interieurstijl waarin laminaat echter helemaal tot zijn recht komt, is het Scandinavisch interieur. Een Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door een lichte sfeer die rust uitstraalt. In het interieur zijn heel wat natuurlijke elementen terug te vinden, zoals planten en houten meubels. Een witte of lichtgekleurde laminaatvloer staat uitstekend in een Scandinavisch interieur en creëert een prachtig en tijdloos geheel.

Blog_Mijnvloeropmaat.nl_in_blog_kopiëren.jpg

Een gietvloer

De laatste jaren vind je steeds meer donkere gietvloeren in moderne woningen terug. Een gietvloer is namelijk een erg praktische vloer die een unieke sfeer creëert. Dit type vloer is naadloos en verbind alle ruimtes met elkaar. Op deze manier ontstaat er een strak geheel dat perfect bij een klassiek of modern interieur past. Combineer je deze koude en kille vloer met mooie natuurlijke materialen en warme kleuren, dan kan de gietvloer ook perfect in een landelijk interieur verwerkt worden. Een gietvloer hoeft trouwens niet altijd grijs of zwart te zijn. Een witte gietvloer straalt stijl en klasse uit en is uitermate geschikt om een minimalistisch of Scandinavisch interieur op een bijzondere manier af te werken.

Een authentieke houten vloer

Een echte houten vloer geeft elke ruimte een uniek karakter. Hout is een natuurproduct en zorgt voor een authentieke en warme sfeer. Er bestaan ontzettend veel houtsoorten, waardoor je voor elk interieur dan ook een geschikt type vindt. Zo zorgt doorleefd hout bijvoorbeeld voor een gezellige sfeer die perfect bij een landelijk interieur past. Een gelakte of gewitte eiken vloer komt dan weer helemaal tot zijn recht in een moderne woonstijl.

Dé vloer van het moment is echter de visgraatvloer. Bij een visgraatvloer zijn de houten latten in een prachtig schuin lopend patroon gelegd. Deze vloer kan zowel in een landelijk als in een klassiek of moderne omgeving geplaatst worden. We raden je aan de vloer niet met opvallende meubels of accessoires te combineren, zodat alle aandacht meteen op het prachtige visgraatpatroon gevestigd wordt.

Creëer de juiste sfeer

Een vloer kan niet aan één bepaalde interieurstijl gekoppeld worden. Het gaat er namelijk om hoe je de vloer in het interieur verwerkt en met welke meubels je de ondergrond combineert. Zo wordt een donkere gietvloer bijvoorbeeld vaak in moderne lofts geplaatst, maar kan deze vloer evengoed met een natuurlijk en landelijk interieur gecombineerd worden. Denk daarom steeds aan het geheel en probeer de juiste sfeer te creëren. Op deze manier kies je voor de ideale vloer die je interieur helemaal af maakt.

Tot slot

Ben je nou ook op zoek naar een nieuwe vloer en wil je hiervoor inspiratie op doen? Neem eens een kijkje op de website van Mijnvloeropmaat. Hier vind je namelijk een vloer voor elk interieur. Ook voor ondervloeren, plinten of tapijt kun je hier terecht. Tot slot kun je gebruik maken van de professionele legservice.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners