2576
Weer helemaal hip: een visgraat vloer

Wie ooit in een statig herenhuis is geweest heeft hem misschien al wel eens gezien, de visgraatvloer. Het is van oudsher een hele chique vloer die voornamelijk voorkwam in de huizen van de rich and famous. Maar hier komt verandering in. De visgraatvloer is bezig met een comeback! En hoe! De vloer wint de laatste tijd enorm aan populariteit en zien we steeds meer terugkomen in het hedendaagse interieur.

 

Wat is een visgraatvloer
Bij een visgraatvloer gaat het niet om het type vloer of soort hout maar om de legmethode van de houten planken. De planken worden namelijk loodrecht op elkaar gelegd wat het speelse patroon geeft van een visgraat. Het soort hout, de lengte en breedte en de afwerking zorgen voor de uiteindelijke uitstraling van de visgraatvloer.

Een visgraatvloer is in elke soort hout en alle afmetingen die je maar wenst verkrijgbaar. Van hele smalle dunne lange planken tot hele brede planken. Je kunt kiezen voor een strakke vloer of de vloer juist een verouderde uitstraling laten geven. Door de vele keuzemogelijkheden past een visgraatvloer in elk interieur.

Een andere vorm van een visgraatvloer is de Hongaarse punt. Hierbij worden de planken schuin afgezaagd waardoor de vloer een strakke belijning krijgt.

Het leggen van een visgraatvloer
Het leggen van een visgraatvloer is een klusje dat zeer nauwkeurig moet gebeuren. Er gaat best wel wat tijd inzitten dus als je zelf niet heel handig bent kan je dit het best aan een vakman overlaten. Een visgraatvloer is overigens ook goed te combineren met vloerverwarming.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners