1446
Leisteen tegels Nibo Stone

Leisteen vloertegels zijn in 2016 helemaal hip. Ze horen thuis in de huidige tijdgeest waarin steeds vaker wordt gekozen voor natuurlijke en duurzame materialen. Leisteen tegels gaan je levenlang mee en zijn heel geschikt voor in je woonkamer en keuken, maar ook voor de badkamer of buiten op het terras. Ze zijn weinig gevoelig voor krassen en vlekken en zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Een ideale vloer voor een gezin met kinderen of een enthousiaste hond.

Leisteen ontstaat in de natuur doordat laagjes klei onder druk in de loop van miljoenen jaren worden omgevormd tot een harde steen. Meestal wordt de splijtlaag van de steen, ook wel het breukruwe oppervlak genoemd, niet meer bewerkt. Hierdoor heeft de leisteen vloertegel een natuurlijke en stoere uitstraling.

Die kenmerkende gelaagdheid levert een hoop voordelen op. Zo zorgt deze ervoor dat de leisteen tegels heel gemakkelijk de temperatuur van de kamer aan kunnen nemen. Daarom voelen leisteen vloertegels altijd aangenaam aan je blote voeten, zelfs zonder vloerverwarming. En je zult ook niet gemakkelijk uitglijden op deze vloertegels, want het breukruwe oppervlak zorgt ervoor dat de tegels, zelfs wanneer ze nat zijn, stroef blijven aanvoelen. De natuurlijke antislipwaarde van leisteen vloertegels is zelfs door geen enkele keramische tegel te evenaren.

Leisteen tegels zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Leisteen is wat vettig en heeft weinig poriën. De vloertegels zijn daarom niet vlekgevoelig. Krasjes van stoelpoten dweil je over het algemeen zo weer weg.

Als je leisteen vloertegels in breukruwe uitvoering net zijn gelegd, kan het zijn dat er tijdens de wekelijkse dweilbeurt wat schilfers los komen. Dit is heel normaal en zal ook niet opvallen omdat de laag eronder dezelfde kleur heeft. Uiteindelijk, als de vloer wat langer ligt, zal dit proces stoppen. Hierna is de leisteen heel slijtvast.

Leisteen vloertegels worden ook wel in geslepen of gezoete variant geleverd. De oppervlakte van de vloertegel wordt dan met de hand met een steeds fijnere schuurschijf bewerkt tot een effen mat of licht glanzend oppervlak. De structuur en tekening van de leisteensoort komen dan nog meer tot hun recht.

In de inspiratiecenters van Nibo Stone in Venlo en Vianen worden diverse voorbeelden van leisteen vloertegels en andere natuursteen tegels op grote oppervlaktes getoond. Nibo Stone heeft ook diverse geslepen leisteensoorten in haar assortiment zoals de Cuivre Chaumont, Noir Orel en de Sell Fjordane.

In de showrooms vind je ook stoere tuintegels, hippe wandtegels of moderne mozaieken. Naast natuursteen vloertegels en terrastegels koop je er een groot assortiment bijzondere keramische tegels voor binnen en buiten. De adviseurs geven graag een persoonlijk advies en zoomen in op ieder detail.

Kijk voor nog meer voorbeelden van leisteen vloertegels op de website van Nibo Stone

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners