Vloerkleed uit overgebleven materialen

Het Deense woondecoratie merk Broste Copenhagen is niet bang om met gedurfde, innovatieve producten te komen af en toe. De vloerkleden uit hun nieuwe collectie zijn daar mooie voorbeelden van. De Nor en Hugh vloerkleden zijn namelijk samengesteld uit snijresten leer en katoen, die overblijven tijdens het productieproces van b.v. leren tassen, spijkerbroeken en andere fashion items. Broste vond het zonde dat dergelijke restanten niet benut werden en heeft deze kleden speciaal met dit doel ontworpen: het optimaal benutten van alle grondstoffen.

Elk kleed is uniek

Dat klinkt misschien niet direct als een aanbeveling, maar wat zijn ze mooi! De kleden worden handgemaakt en de strengen katoen en geverfd leer worden om en om gebruikt, afgewerkt met draad. Het resultaat is prachtig en altijd uniek: elk kleed is net even anders. De Nor kleden zijn gemaakt met zilverkleurige repen leer, de Hugh vloerkleden bevatten koperkleurig leer. Ze zijn in verschillende maten leverbaar: van 70 x 140 cm tot 140 x 200 cm.

Door de stevige samenstelling kunnen de kleden wel tegen een stootje en is een beetje inlopend water niet zo'n probleem. Ze kunnen in de stomerij gereinigd worden, zodat je er jaren plezier van hebt.

Over HOMEZY.nl

Homezy verkoopt artikelen op het gebied van Wonen & Leven, Eten & Genieten en Beauty & Verzorging. De webshop is begin 2013 opgericht door Debbie Hou en Taco Scheper. Bij Homezy.nl vind je woonartikelen van merken zoals Broste Copenhagen, D&M Depot, Linum en Carus. Daarnaast vind je er beautyproducten van het biologische merk O’right.Ook leuk om te lezen