Je hebt een heerlijke woonkamer met een superfijne bank en sfeervolle verlichting. Toch onbreekt er iets en je komt er maar niet achter wat je nou mist. Misschien is het een vloerkleed. Vaak is een vloerkleed de finishing touch voor een woonkamer. Een vloerkleed is niet alleen een verbindende factor voor de meubels in je woonkamer, het is ook nog eens heerlijk warm en zacht voor je voetjes! Zeker nu de koudere periode weer in aantocht is. Wij geven je een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed.

 

Bedenk als eerste wat de reden is waarom jij een vloerkleed wilt kopen. Is dat omdat je last hebt van koude enkels en niet de gelukkige bezitter bent van fijne vloerverwarming? Of wil je een kleed omdat je een blinkvanger zoekt in jouw woonkamer. Misschien ben je een beetje uitgekeken op je interieur maar vind je het niet nodig om je meubels te vernieuwen. Een vloerkleed kan dan de perfecte oplossing bieden om jouw woonkamer de gewenste metamorfose te geven.

Bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om naar een paar punten te kijken. Allereerst natuurlijk naar het formaat van het kleed. Heb je geen idee welke grootte een beetje leuk past in jouw interieur ga dan eens aan de slag met een paar oude kranten. Leg deze op de vloer neer en schuif deze in of uit elkaar om de gehele grootte aan te passen. Gebruik een beetje fantasie en zie in je kranten een kleed en kijk waar je je goed bij voelt.

Niet alleen het formaat is van belang. Ook de vorm. Een vloerkleed hoeft natuurlijk niet perse rechthoekig te zijn. Vaak kan je juist met de vorm van het vloerkleed een beetje spelen met de ruimte. Heb je veel strakke rechte lijnen in je interieur dan kan een rond vloerkleed dit patroon doorbreken.

Naast het formaat en de vorm van het vloerkleed is ook het materiaal van het vloerkleed bepalend voor de sfeer. Een populair materiaal onder de vloerkleden is wol. Het is lekker zacht en warm. In het begin zal het wollen vloerkleed nog even pluizen maar na een paar stofzuig beurten is dit wel verleden tijd.

Is wol niet het materiaal voor jou dan kan je ook nog kiezen voor katoen, sisal of kokos. Katoen is vooral heel kindvriendelijk omdat het goed uitwasbaar is en een gunstig prijskaartje heeft.

Ook het design van het kleed is niet geheel onbelangrijk. Ga jij voor een effen kleur of kies jij een kleed met allerlei kleuren en vlakken. Misschien is een vintage kleed wel iets voor jou. Deze kleden passen perfect in de woontrends 2018 en zijn ook in vele soorten en maten verkrijgbaar.

 

Ook leuk om te lezen