967
Desso Essentials

Tapijtproducent Desso, onderdeel van Tarkett, introduceert een geheel nieuwe collectie tapijttegels: Essentials. Een collectie die teruggrijpt naar de basis en essentie van design. Het designteam keek naar de trend om oude en nieuwe elementen in het interieur te combineren en liet zich inspireren door traditionele textielpatronen. Ook de wens om te voorzien in de groeiende behoefte aan rust in een wereld vol prikkels speelde mee. De uitkomst van het ontwerpproces is een eerbetoon aan klassiek design met een hedendaagse interpretatie. De eerste twee producten uit de Essentials collectie zijn nu verkrijgbaar. Traverse is geïnspireerd door het modernisme en bestaat uit lange stroken die met een eigentijdse hoog laagstructuur zorgen voor een spannend licht- en schaduwspel. Edges is geïnspireerd op een tijdloos textielontwerp en biedt een diagonaal lijnenspel dat perfect aansluit op het tempo en ritme van iedere, unieke ruimte. De nieuwe collectie maakt deel uit van Desso’s Carpetecture®, het aanbod van tapijt ontworpen met design als uitgangspunt.

 

Een ode aan de essentie van design
“Als ons kantoor bol staat van de afleiding, besteden we daaraan de mentale energie die we nodig hebben om helder te denken”, stelt Ron Friedman , schrijver van bestseller The best place to work. In een wereld van oneindige keuzes en diversiteit staat Essentials, met een puur en overzichtelijk dessin, voor de kracht van de eenvoud. De eerste dessins, Traverse en Edges, combineren klassieke tapijttexturen en -kleuren met heldere lijnen. Zowel Traverse als Edges zijn ontworpen om een sfeer van rust en gevoel van orde op te roepen, ter ondersteuning van een gezonde en creatieve werkplek. De collectie brengt bovendien een ode aan de essentie van textiel. De tegels zien er niet alleen uit als textiel, maar voelen en gedragen zich ook zo. De collectie biedt elementaire, karakteristieke bouwstenen waarmee een unieke vloer gecreëerd kan worden. De eerste twee producten uit de Essentials collectie zorgen voor een gevoel van déjà vu door een brug te slaan tussen vroeger en nu: de collectie is nieuw en toch herkenbaar.

Traverse: het modernisme van nu
Traverse is geïnspireerd door het modernisme en biedt eenvoudige, diagonale lijnen en geleidelijke kleurschakeringen. Dankzij de hoog laagstructuur van het tapijt, dat diagonaal getuft is, ontstaat beweging op de vloer. Afhankelijk van waar je staat zijn subtiele veranderingen zichtbaar in licht en kleur. Traverse kan op verschillende manieren worden gelegd, zowel in visgraatmotief als recht, en is verkrijgbaar in vijftien kleuren. Ludwig Cammaert, ‎Design & Technical Development Director bij Desso: “Met de structuur van Traverse kunnen stylisten en architecten spelen met richting en patronen, wat zorgt voor een subtiel gevoel van beweging. In combinatie met de kleurnuances kan een contrast worden aangebracht tussen afzonderlijke zones in grotere ruimtes. Het product biedt een schat aan creatieve mogelijkheden om de vloer tot leven te brengen.”

Edges: sterk, diagonaal lijnenspel
De Edges tapijttegels kenmerken zich door hun sterke, diagonale lijnenspel. Geïnspireerd op een tijdloos textielontwerp biedt het diverse patronen die perfect aansluiten op het tempo en ritme van iedere, unieke ruimte. Edges is verkrijgbaar als Edges Small en Edges Large, twee typen tegels die afzonderlijk gelegd kunnen worden maar die ook mooi samenwerken. Cammaert: “Large is een gedurfd design, waarbij we gebruikmaken van traditioneel keperweefsel en parallel lopende, diagonale ribbelpatronen, die ook op grotere vloeroppervlakten voor impact zorgen. Small is een meer verfijnder patroon, waarin de lichte onregelmatigheid van een handgeweven product zichtbaar is met fraaie details.” Edges Small is verkrijgbaar in twaalf kleuren, waarvan zes kleurenschema’s ook voor Large beschikbaar zijn.

Duurzaam ontwerp, verantwoord materiaalgebruik
De collectie Essentials geeft antwoord op het hedendaagse verlangen naar een eerlijke, transparante en meer verantwoorde benadering van materiaalgebruik. De tapijten uit de Essentials-collectie worden standaard geleverd met een EcoBase™-rug, die geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven bevat. De tapijtrug is voor 100% recyclebaar in het eigen productieproces van Desso. De producten in deze collectie hebben een Cradle to Cradle® Zilver-certificering, een garantie dat de producten positief bijdragen aan milieu en volksgezondheid, en zijn gemaakt om te worden gerecycled in een niet-giftige gesloten kringloop. Verder bevat de collectie Essentials ECONYL®-garen; dat is 100% geregenereerd nylongaren gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal zoals visnetten en post-consumer tapijtvezels uit Desso’s Refinity®-fabriek.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners