1455
3 redenen waarom tapijttegels de ideale oplossing zijn voor je vloer

Stel je voor. Je bent druk op zoek naar een nieuwe vloer omdat je uitgekeken bent op de vorige. Nou komen er natuurlijk genoeg verschillende parketvloeren langs en ook gietvloeren komen steeds meer voor, maar toch is het niet geheel wat je zoekt.Je kunt ook eens denken aan een tapijtvloer en dan om nog iets specifieker te zijn: tapijttegels. Er zitten namelijk een hoop verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van tapijttegels. In deze tekst gaan we kijken waarom tapijttegels altijd een goede keuze zijn en een kijkje nemen bij 3 redenen waarom tapijttegels de ideale oplossing zijn voor je vloer.

Wat zijn tapijttegels?

Tapijttegels zijn dus tegels, maar dan niet gemaakt van steen, maar van tapijt. Hierdoor heb je een hoop verschillende tegels, gemaakt van hetzelfde materiaal en in dezelfde vorm. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of je alle tegels in dezelfde kleur wil of juist een beetje wil spelen met verschillende kleuren. De tapijttegels worden geleverd in de maten die jij wil en kunnen vervolgens gemakkelijk aan de vloer bevestigd worden. Je doet dit door lijm of speciale tape, maar wanneer je daarvoor kiest, kun je ze zelfs los laten liggen.

Laten we kijken naar de drie voordelen.

1. Het gemak van de tapijttegels

Omdat de tegels in allerlei verschillende kleuren te krijgen zijn, kun je er echt alle kanten mee op. Een egale strakke vloer is bijvoorbeeld een optie, maar je kunt ook kiezen voor een patroon zoals een mooie combinatie van zwarte en witte tapijttegel. De tegels zijn zo ontzettend veelzijdig. Ook kun je er voor kiezen om de tegels per periode te veranderen in de kleur die op dat moment beter bij jouw inrichting past. Omdat de tegels makkelijk te bevestigen zijn, zijn ze natuurlijk net zo makkelijk weer los te halen. Wanneer je een bepaalde kleur zat bent, kun je de tegels verkopen en een andere kleur ervoor terug kopen. Daarmee komen we ook direct op de tweede reden uit.

2. Duurzaamheid van de tegels

Kiezen voor tapijttegels is namelijk ook een duurzame keuze. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in gebruikte tapijttegels of zelfs verder gaan dan dat: re-use tapijttegels. Je kunt de tegels heel erg mooi houden wanneer je ze goed onderhoudt. Vervolgens kun je ze dus verkopen en kan iemand anders ook nog een vloer leggen van de tegels. Andersom natuurlijk net zo. Op die manier maak je dus een hele duurzame keuze omdat er geen nieuwe vloer gemaakt hoeft te worden.

3. De prijs van de tegels

Mochten de eerste twee redenen nog niet voldoende zijn dan is de derde dit vast wel. Een vloer van tapijttegels is namelijk helemaal niet duur. De vloeren zijn namelijk in een hele hoop verschillende prijsklassen te koop waaronder dus ook vrij goedkopere varianten. Op die manier is er altijd wel een tapijtvloer die prima in jouw budget past. Ook de prijs van de vloer is dus positief.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners