Wie de ontwikkelingen op het gebied van vloeren een beetje gevolgd heeft kan het bijna niet gemist hebben, visgraatvloeren zijn trending en komen in steeds meer interieurs tevoorschijn. Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer neem dan zeker een visgraatvloer eens mee in je overwegingen.

 

Een visgraatvloer is geen nieuwe vloer maar bestaat al sinds eeuwen. Vroeger werd deze vloer gelegd in paleizen en kastelen, later vond je de vloer voornamelijk terug in luxe villa's. De visgraatvloer was er eentje voor de rich and famous want er hing een aardig prijskaartje aan. Tegenwoordig is een visgraatvloer voor iedereen toegankelijk en wordt steeds populairder.

De visgraatvloer heeft zijn naam te danken aan het patroon waarin deze gelegd wordt. De plankjes worden loodrecht op elkaar gelegd waardoor het lijkt op het graat van een vis. Je kunt met een visgraatvloer veel verschillende uitstralingen creeeren. Modern, traditioneel of juist een ruige look. Daarnaast kunnen er veel houtsoorten gebruikt worden voor een visgraatvloer waardoor er voor elke interieurstijl wel een passende plank te vinden is.

Een visgraatvloer heeft een hele goede isolerende werking en gaat prima samen met vloerverwarming. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden neem dan eens een kijkje op visgraat.nl, de specialist in visgraatvloeren. Wil je weten wat de kosten zijn van een visgraatvloer? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Ook leuk om te lezen