739
Parketvloer

Bij de gedachte aan parket zullen de meeste mensen waarschijnlijk een tapis gelegde parketvloer voor ogen hebben. De benaming tapis komt uit het Frans en betekent letterlijk tapijt waarmee men de vloerdelen met een dikte van van 6,8,9 en 10 mm aanduidt. Tapis is opgebouwd uit smalle massief houten latjes met breedtematen tot circa 16 cm breed. De latjes vormen samen een lijnenspel van stroken of andere sierlijke patronen, zoals het bekende visgraat of blokken en al dan niet met band en bies. Na het leggen worden de naadjes opgevuld met een papje van fijn houtzaagsel en lijm.

Hierdoor ontstaat een praktisch naadloos, dun en supercompact geheel met een dicht oppervlak (zoals bij tapijt). Van werken oftewel het krimpen en uitzetten onder invloed van het klimaat, heeft tapis door zijn compacte opbouw weinig last. Overigens is het leggen van tapis (én de afwerking daarvan) een ambachtelijk karwei dat zeker een paar dagen in beslag zal nemen. Kortom: u kunt niet buiten het vakmanschap van een parketteur!

Tweelaags tapis parket
Een variant op tapis parket is het 2-laags spijkerloos tapis. De massief houten toplaag varieert, afhankelijk van het product, in dikte van circa 4,2 tot circa 5,3 millimeter. Voordeel van dit type vloer is dat het direct op een vlakke cementdekvloer (dus zonder spaanplaat tussenvloer) kan worden gelijmd waardoor de opbouwhoogte gering is.

Bron: Uw Vloer | Vraag hier gratis vloerenbrochures aan.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners