3536
De trends in laminaatvloeren

Nu we enkele maanden verder in het jaar zijn lijkt het ons een geschikt moment om in kaart te brengen wat de nieuwe trends in laminaatvloeren zijn. Welke ontwikkelingen hebben we gesignaleerd en wat staat ons nog te wachten in 2016? In dit blog bespreken we de meest gehoorde trends.

1. Lichte kleuren laminaat
Lichte laminaat kleuren zijn al jaren populair en dit zien we ook in 2016 terugkomen. Vooral de trend rondom white wash laminaat blijft ook het komende jaar bestaan. Achter dit type laminaat ligt een geweldige techniek; door de gebleekte uitstraling blijft de houtnerf zichtbaar en ontstaat een unieke uitstraling. Daarnaast lijkt het net een echte houten vloer door de structuur en afwerking van het oppervlak. Het laminaat heeft een neutrale look en is daarom in iedere woonstijl en met elke kleur te combineren. Kies het zo licht als je wil, want white wash is in verschillende stijlen te krijgen; van vrijwel helemaal wit tot een prachtige white wash vloer waarbij de kleur van het hout ook nog goed zichtbaar is.

2. Laminaat met textuur en structuur
Niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren is een laminaatvloer met sfeer en een levend karakter een populaire trend. Laminaatvloeren met de meest rustieke houtsorteringen komen ook in 2016 terug. Door de zichtbare houtstructuur en authentieke noesten ontstaat kleurverschil en ziet u amper verschil met een echt houten vloer. De natuurlijke en karakteristieke uitstraling van deze robuuste vloeren geven uw ruimte een stoere uitstraling door deze opvallende noesten, scheuren en lijnen.

3. Kleurverschil in laminaat
Het afgelopen jaar zagen we het al opkomen en in 2016 is het alleen nog maar populairder; laminaatvloeren met meerdere kleurverschillen. Een strakke laminaatvloer in één kleur is steeds minder geliefd. Kies voor een basiskleur met afwijkende tinten in het patroon en creëer zo meer gezelligheid en sfeer. Bij een laminaatvloer met eiken dessin is dit effect bijvoorbeeld goed zichtbaar, doordat het van zichzelf verschillende tinten heeft.

Voor welke laminaatvloer ga jij?
Kies je voor licht, textuur of kleurverschil? Houd bij het maken van een keuze allereerst rekening met de grootte van de kamer. Donkere kleuren maken grote kamers kleiner en gezelliger, terwijl lichtere kleuren een betere keuze zijn voor kleinere ruimtes. Daarnaast is bij het kiezen van een laminaatvloer ook de lichtinval van belang. Een donkere vloer kan heel anders uitkomen in een heldere kamer en door een lichte laminaatvloer ogen donkere kamers een stuk frisser. Bekijk tot slot het volledige plaatje van de ruimte. Baseer de laminaatkeuze niet op een lege kamer, maar op de algemene stijl en je interieur.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bebo Parket

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners