Nieuwe collectie magnetische pvc vloeren in 3D hout- en steenstructuur

Einde tijdperk ‘dertien in een dozijn’

Design vloerenfabrikant TFD brengt met Innovative een nieuwe collectie magnetische pvc vloeren in het assortiment met zichtbare en voelbare hout- en steenstructuur. Door de speciale productietechniek zijn de pvc vloeren niet van echt hout en steen te onderscheiden.

De TFD-collectie is verkrijgbaar in een grote diversiteit aan structuren en dessins waarmee je zowel een strakke moderne vloer als de oudheid van kasteelplanken kunt ervaren. Wat de keuze ook is: het is altijd een vloer met een eigen karakter. De Innovative magneetcollectie bestaat uit twee verschillende series: Register en Stone.

Einde tijdperk ‘dertien in een dozijn'
Voor mensen met een gedurfde smaak is de collectie verrijkt met een aantal bijzondere patronen onder de naam ‘New patterns’. Dit zijn vloeren die vanwege hun dessin extra in het oog springen en daarmee een ruimte een levendige uitstraling geven. Vloeroppervlakken in bijvoorbeeld kantoren, huisarts- of tandartspraktijken en winkels of horecagelegenheden krijgen hiermee een volledig eigen karakter en worden sfeerbepalend in de ruimte. Monique Toonen van TFD: “Met een pvc vloer kun je als huiseigenaar of ondernemer tegenwoordig echt een statement maken. Een vloer weerspiegelt wie jij als persoon bent. Hij geeft een ruimte een bepaalde uitstraling waardoor een vloer in je huis of bedrijf echt een eyecatcher wordt. Het tijdperk van standaard laminaat ‘dertien in een dozijn’ is nu echt voorbij.”

Eigenschappen magnetisch pvc
Bij magnetische vloeren hoef je niet te verlijmen en ze zetten niet uit door toedoen van vocht. Daarnaast zorgt de magnetische laag onder de vloerdelen ervoor dat de vloer stabiel ligt en makkelijk opneembaar is. Hierdoor is hij makkelijk te vervangen en mee te nemen bij een verhuizing. De vloer kan in sommige gevallen direct over de bestaande vloer heen gelegd worden. Het vloerdeel bevat als hoofdbestanddeel pvc. Naast het feit dat pvc in ‘look en feel’ niet van echt hout of steen is te onderscheiden, is het erg sterk en tevens vorm- en slijtvast. Vloeren zijn daardoor bestand tegen zeer hoge drukbelasting. Schoenen met hakken maken geen putten, wat niet alleen praktisch is in een kantooromgeving, maar zeker ook thuis. Daarnaast is pvc sterk vuilwerend, zorgt het voor zeer grote geluidsdemping en is het vocht- en vuilbestendig. En niet het minst belangrijk: alle vloeren van TFD zijn gemaakt van schone pvc’s (zogenaamde ‘virgin’ pvc’s’) waardoor ze volledig recyclebaar zijn.

Over TFD
TFD (Toonen Flooring Design) staat voor vele jaren vakmanschap in het fabriceren van designvloerdelen. Daarbij gaat het familiebedrijf niet uit van alledaagse materialen, maar zoekt zij steeds weer naar nieuwe creatieve en praktisch toepasbare oplossingen. Dit doet zij zonder sfeer en comfort uit het oog te verliezen. Het bedrijf introduceerde als eerste ter wereld een magnetisch vloersysteem in Nederland en heel Europa. TFD combineert een hoge kwaliteit vloer met veel verschillende en verrassende dessins, geschikt voor particulier en projectmatig gebruik. TFD heeft vooralsnog Nederland en Europa als afzetgebied, maar de internationale ambities reiken ver. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Dalfsen en een nevenvestiging in Duitsland.


Ook leuk om te lezen