1656
Tempo luxevinyl

IVC Group uit Avelgem komt met een nieuwe innovatie op de vloermarkt. ‘Tempo’, het eerste luxevinyl op rol, combineert de voordelen van een vinyl rollenproduct met die van LVT: de vlotte en snelle installatie van de rol met de hoogwaardige en realistische looks van LVT.

Vandaag produceert de IVC Group reeds LVT onder de merknaam Moduleo en vinyl op rol onder de merknamen Leoline (residentieel) en ITEC (project). Met Tempo lanceert de IVC Group een nieuwe productcategorie die voornamelijk hoge punten moet scoren in de semi-commerciële tot commerciële toepassingen waar snelheid van installatie van belang is, maar waar men ook de look van een mooie LVT plank ten zeerste apprecieert. We denken hierbij vooral aan housing zoals woonzorgcentra, studentenverblijven en retail.

LVT (Luxury Vinyl Tiles) is een specialiteit van de IVC Group. Deze uiterst realistische hout- en steendessins worden vooral toegepast in particuliere woningen, commerciële ruimtes en kantoren. Dankzij hun realistische look zijn ze in staat steeds de juiste sfeer op te roepen, gecombineerd met de unieke functionele voordelen van hedendaags vinyl: een erg slijtvaste beschermlaag, waterbestendig, onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, hygiënisch en bestand tegen indrukken. Daarnaast heeft de IVC Group jarenlange ervaring in zowel het residentiële als commerciële vinyl op rol. Zo kan een rol nog steeds tot 30% sneller worden geplaatst dan LVT. In sommige toepassingen, zoals housing, speelt dit een grote rol in de beslissingsfactor naar tijd en prijs.

Tempo biedt een antwoord door de voordelen van beide productcategorieën te combineren: waar het standaard rollenproduct net niet voldoet qua look & feel, en waar ook LVT niet de ideale oplossing is, omdat elke plank apart moeten worden gelegd.

In de productcategorie Tempo zijn 4 houtdessins (1 den, 3 eik) en 14 kleuren verkrijgbaar. Een extra matte, beschermende finish draagt bij tot de realistische houtlook. Daarbovenop zorgt de nieuwe V-groef embossingtechnologie voor de afwerking van de plankenlook, de ‘finishing touch’: een scherpe V-groef maakt de voegen tussen de planken. Elke plank krijgt een accent door een aparte houtstructuur, voor een nog overtuigender look. Eenmaal geïnstalleerd (volledige verlijming), leunt het resultaat zeer sterk aan bij een LVT vloer. De V-groef technologie creëert niet alleen de look van een echte plankenvloer, het vloeroppervlak blijft wel degelijk 100% naadloos en dus ook waterdicht: heel makkelijk en belangrijk voor het onderhoud. De gitzwarte, stevige rug van Tempo wordt tevens afgewerkt met een fijne structuur op rugkant om de verlijming en hechting met de ondervloer te vergemakkelijken. Tempo is beschikbaar in 2 en 4m rollen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners