3829
De voor- en nadelen van een gietvloer

De gietvloer is steeds vaker te vinden in woningen. Deze vorm van vloerbedekking is populair vanwege de strakke uitstraling en een naadloze overgang van ruimte naar ruimte. Ook zijn gietvloeren verkrijgbaar in alle kleuren. Past een gietvloer in jouw interieur? Wij zetten de voor- en nadelen van dit type vloer graag voor je op een rijtje.

 

Voordelen
Een gietvloer is naadloos: ook bij de overgang van de woonkamer naar de hal, of van de overloop naar de badkamer. Dit heeft verschillende voordelen. Een gietvloer ziet er strak uit. Kijk maar eens op Gietvloer.net voor inspiratie.Bovendien is dit type vloer zeer schoon omdat zich geen vuil en stof in kieren en naden ophoopt. Tot slot is de naadloze vloer volledig waterdicht. Dat maakt gietvloeren zo fijn voor gebruik in de keuken, het toilet en de badkamer!

Ben jij een liefhebber van vloerverwarming? Dan zit je goed met een PU-gietvloer (polyurethaan). Dat komt onder andere omdat de gietvloer slechts een paar millimeter dik is, en er dus genoeg ruimte over blijft onder de vloer voor de leidingen. Ook geleidt de gietvloer de warmte goed.

Een ander, belangrijk voordeel van een gietvloer is dat deze in elke kleur verkrijgbaar is. Ook is de vloer slijt- en krasvast. In combinatie met het waterdichte karakter én het ontbreken van naden maakt dit de vloer gemakkelijkin onderhoud.

Nadelen
De kwaliteit van een gietvloer heeft veel effect op de duurzaamheid. Een goedkope vloer met een lage kwaliteit kan erg krasgevoelig zijn (epoxy is dat bijvoorbeeld meer dan PU). Ook kan de vloer gevoelig zijn voor verkleuring door zonlicht; dit is niet het geval wanneer je PU kiest.

Hoewel je een gietvloer erg gemakkelijk schoon kunt maken, is vuil beter zichtbaar op de egale ondergrond. Ook streepvorming van schoenen is, zeker op lichte vloeren, soms goed zichtbaar. Tot slot is het moeilijk om zelf te berekenen wat een gietvloer jou precies gaat kosten: de prijs verschilt per situatie. Om inzicht te krijgen in het kostenplaatje zul je dus een op maat gemaakte offerte moeten aanvragen.

Wegen deze nadelen voor jou zwaarder dan de voordelen? Dan is een gietvloer niet de beste keuze. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven waar je naar kunt kijken!

Tip: don’t DIY!
Een gietvloer leggen kost tijd: houd er rekening mee dat je een dag of 4 niet in de woonruimte kan komen. Ook is het leggen van een gietvloer een precisiewerk, zodat je dit beter aan specialisten kunt overlaten. Anders is de kans op bollingen, scheuren en oneffenheden wel erg groot.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners