Bijna niets is frustrerender dan het hebben van een slechte internetverbinding. Een film die maar blijft haperen via een streamingdienst, Whatsapp berichtjes die pas veel later binnenkomen of uren doen over het opzoeken van wat informatie op Google: hier word je niet vrolijk van. Als je in een buitengebied woont, is de kans groter dat je te maken krijgt met minder goede of zelfs geen vaste internetverbinding in huis. Hoe los je dat probleem op? Wij vertellen je het in dit artikel!Waarom slecht internet in een buitengebied?

Als je buiten de stad woont, in een meer afgelegen gebied, kan het best zo zijn dat je internet (veel) slechter is dan in een stedelijk gebied. In sommige gevallen kun je zelfs geen vaste internetverbinding realiseren. Dat komt omdat er niet overal in Nederland een netwerk is aangelegd om een vaste internetverbinding aan te kunnen sluiten. Maar ook met een vaste verbinding kun je soms maar erg langzaam internetten. Dat is bijvoorbeeld het geval in sommige buitengebieden, zoals in het oosten van ons land. Gelukkig zijn er oplossingen, zodat je niet tijden hoeft te wachten voordat die pagina nu eindelijk is geladen: 4G voor thuis.

4G internet: altijd snel kunnen surfen
Met 4G kun je ook thuis gebruik maken van het mobiele netwerk van een provider naar keuze. Dat wil zeggen: net zo snel surfen, zonder dat je daar per se een vaste internetverbinding voor nodig hebt. Zo kun je gewoon lekker snel filmpjes kijken, chatten en informatie opzoeken – ook als je in het buitengebied woont. Ook fijn: je kunt gewoon met meerdere mensen gebruik maken van 4G voor thuis. Providers die op dit moment een 4G verbinding voor thuis aanbieden zijn KPN en T-Mobile. Benieuwd welke 4G verbinding en welke provider het beste bij jou en je woonsituatie past? Onze tip: ga internet vergelijken. Door de verschillende providers naast elkaar te zetten, komt er al gauw de meest passende optie naar voren.

Geen gedoe
Met 4G voor thuis kun je - dus ook in buitengebieden waar geen vaste internetverbinding mogelijk is – lekker snel surfen op het web. Geen tijden maar gewoon net zo snel internet als in hartje stad. Door de verschillende providers met elkaar te vergelijken, heb jij binnen no time een passend 4G abonnement voor thuis.

Ook leuk om te lezen